BEZBEDNOST NA PRVOM MESTU: Kompanija Rio Sava počela radove na uklanjanju građevinskih elemenata tradicionalne arhitekture
Foto: Foto: Printscreen/Rio Sava

BEZBEDNOST NA PRVOM MESTU: Kompanija Rio Sava počela radove na uklanjanju građevinskih elemenata tradicionalne arhitekture

InfoBiz -

Kompanija Rio Sava otpočela je radove na uklanjanju građevinskih elemenata tradicionalne arhitekture koji prethode rušenju napuštenih objekata na parcelama u vlasništvu kompanije.

Iz kompanije navode da ovi objekti i dalje nastavljaju da se urušavaju i predstavljaju potencijalni bezbednosni i zdravstveni rizik za zaposlene, susede i lokalnu zajednicu. Bezbednost radnika i zajednice biće prioritet tokom radova na uklanjanju objekata.

"Kompanija Rio Sava je vlasnik zemljišta na kome se radovi odvijaju, a kako bismo sproveli ove aktivnosti u skladu sa zakonom, ishodovali smo sve neophodne dozvole od lokalne samouprave odnosno Odeljenja za planiranje i izgradnju grada Loznice. Dozvole se mogu pregledati na internet stranici naše kompanije, ali su usled zakonskih obaveza iz njih ukolnjeni lični podaci", piše u saopštenju kompanije.

Navode i da se nastavljaju konsultacije sa lokalnom zajednicom i predstavnicima MZ Brezjak i grada Loznica.

Početni radovi na rušenju obuhvataju uklanjanje tradicionalne arhitekture. Predmeti koji će biti prikupljeni tokom ovih aktivnosti biće kategorisani i očuvani za dalja naučna proučavanja i potencijalno muzejsko izlaganje.

"Radovi na rušenju nisu početak izgradnje projekta Jadar. Rušenje se preduzima da bi se obezbedila bezbednost i dobrobit naših suseda jer napušteni objekti i kuće nastavljaju da se urušavaju i predstavljaju bezbednosni i zdravstveni rizik. Nastavićemo da sa zainteresovanom javnošću blagovremeno delimo informacije o našim aktivnostima kako radovi budu napredovali", piše u saopštenju kompanije Rio Sava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja