VEŠTAČKA INTELIGENCIJA POSTAJE NOVA ERA INTERNETA: Ne znamo kako će uticati na naše živote, ali će oblikovati i promeniti društvo
Foto: Kurir TV

u korak sa vremenom

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA POSTAJE NOVA ERA INTERNETA: Ne znamo kako će uticati na naše živote, ali će oblikovati i promeniti društvo

InfoBiz -

Veštačka inteligencija postaje nova era internet informacije i u velikoj meri već utiče na našu sadašnjost. Od suštinskog je značaja da razmotrimo naš proces učenja od najranijeg detinjstva. Naša inteligencija se usklađuje sa nivoom inteligencije ljudi s kojima smo okruženi, stvarajući tako funkcionalni distributivni sistem koji je sinonim za timski rad. Na ovaj način, međusobno prenosimo nova saznanja i informacije, analogno funkciji veštačke inteligencije, rekao je Aleksandar Krajnov, direktor za razvoj veštačke inteligencije u kompaniji Yandex na‘’Yandex Smart Party’’.

On dodaje da internet, dopunjen generativnom veštačkom inteligencijom, još uvek nije dostigao svoj pun potencijal dok za razliku od interneta, ima moćniju sposobnost distribucije i generisanja informacija.

IT
foto: Promo

- Kada je izmišljen internet, mislili da neće biti ništa više od nadogradnje tradicionalne pošte. Pored toga, niko nije mogao da predvidi uspon društvenih mreža, mobilnih mapa, platformi kao što su YouTube, Twitter, Tik Tok i hiljade drugih usluga koje su postale ključne za savremeni život. Isto tako se može reći za generativni AI. Danas ne znamo kuda će to ići ili kako će uticati na naše živote, ali sam prilično sigurno da će nas promeniti i oblikovati kao društvo - ističe Krajnov.

Zoja Kukić, IT preduzetnica naglasila je da istraživanja jasno pokazuju da devojčice gube interesovanje za tehnologiju već od šeste godine života, delom i zbog toga što se tehnologija i dalje često predstavlja kao oblast koja je dominantno usmerena prema muškarcima.

-Tehnologija se uvukla u sve pore naših života i to na najrazličitije načine, međutim i dalje se predstavlja na jednostran način, koji nastavlja da hrani stereotipe da je pretežno muška oblast - kaže ona.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track