Odjavljivanje fiskalnih kasa bez naknade

Odjavljivanje fiskalnih kasa bez naknade

InfoBiz -
Zanatlije i preduzetnici, koji od 1. septembra nemaju obavezu držanja fiskalne kase, ne treba da ovlašćenim serviserima plaćaju naknadu za "defiskalizaciju" kasa koje su koristili, saopštilo Ministarstvo finansija i privrede Srbije

BEOGRAD - Zanatlije i preduzetnici, koji od 1. septembra nemaju obavezu držanja fiskalne kase, ne treba da ovlašćenim serviserima plaćaju naknadu za "defiskalizaciju" kasa koje su koristili, saopštilo je Ministarstvo finansija i privrede Srbije.

Od septembra zanatlije i preduzetnici ne moraju ni da poseduju terminal za daljinsko očitavanje formiranih dnevnih izveštaja iz fiskalne kase (GPRS terminal).

Ukidanje fiskalnih kasa zanatlijama trebalo bi, po proceni Ministarstva finansija i privrede, da omogući uštedu do 40.000 dinara godišnje, a najveća korist je u smanjenju ukupnog administriranja pri otvaranju i funkcionisanju radnje.

Uredba o ukidanju fiskalnih kasa za zanatlije odnosi se na 35 delatnosti, odnosno na sve preduzetnike koji plaćaju porez na prihode od samostalne delatnosti na paušalno utvrđeni prihod (paušalci).

U tom sistemu je 20.821 poreski obveznik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track