VIZIJA MODERNOG BEOGRADA I SRBIJE Atanacković: Ekspo 2027. će doneti investicije koje će značajno uticati na dobrobit poslodavaca
Foto: Kurir televizija

EKSPO 2027. U BEOGRADU

VIZIJA MODERNOG BEOGRADA I SRBIJE Atanacković: Ekspo 2027. će doneti investicije koje će značajno uticati na dobrobit poslodavaca

InfoBiz -

Beograd će 2027. godine biti svetska prestonica obrazovanja, kulture I inovacija I to pod sloganom “Igraj za čovečanstvo – sport I muzika za sve”. To je ujedno I prvi put da je nekoj zemlji Zapadnog Balkana pripala ta čast.

Ni Amerika, ni Španija, ni Argentina, ni Tajland već je Srbija odabrana za lokaciju svetske izložbe EXPO. Benefiti izložbe su višestruku. Pre svega, očekuje se prisustvo stranih kompanija koje će učestvovati što u pripremi što na održavanju izložbe. Na taj način biće dovedene nove investicije, a neke od njih već su sad izrazile želju da svoje centre poslovanja presele u Beograd. A povećanje privredne aktivnost srazmerna je I povećanju broja zaposlenih.

centralni
foto: Kurir televizija

/ Poslodavci uvek pozdravljaju mogućnost novih poslova ili stabilnih poslova, koje će omogućiti da povećaju svoje mogućnosti u profitu, poslovanju. Takve investicije, tih razmera značajno će da utiču na dobrobit poslodavaca, kako onih velikih, tako I onih koji će biti u kooperanti tih velikih poslova - rekao je Nebojša Atanacković iz Unije poslodavaca.

Izgradnja projekta je već počela. Kompleks će sadržati četiri paviljona i jedan glavni srpski paviljon. Na 70.000 kvadrata očekuje se oko 100 zemalja koje će imati svoje izložbene prostore u okviru tih objekata, a procene su da će nas posetiti gotovo 2 i po miliona ljudi. Planirana je izgradnje Nacionalnog fudbalskog stadiona i linijske infrastrukture.

02:23

VIZIJA MODERNOG BEOGRADA I SRBIJE Atanacković: Ekspo 2027. će doneti investicije koje će značajno uticati na dobrobit poslodavaca

- Postoje kojekakve procene, radi se o milijardama, to su ogromna sredsta koja treba generisati. Nešto već imamo iz svojih potencijala, nešto će doći iz novih kredita. Ovde se radi o jednoj viziji, modernog Beograda, moderne Srbije. Jedan ideal modernog života - ocenio je Dejan Miletić, analitičar.

Osim što doprinosi lokalnom i ekonomskom razvoju, svetske izložbe iza sebe ostavljaju čitave gradove napravljene upravo za tu namenu. EXPO 2027 predstavlja neuništivi valjak razvoja za našu zemlju. A dobijanjem ovakve prilike svet je pokazao da veruje u Srbiju.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track