LOTO DOBITAK U NOVOM IZVLAČENJU 1,9 MILIONA EVRA: Statistika otkriva grad, pol i horoskopski znak budućeg dobitnika!
Foto: Ivan Smuk / Alamy / Alamy / Profimedia, Shutterstock, screenshot

srećno

LOTO DOBITAK U NOVOM IZVLAČENJU 1,9 MILIONA EVRA: Statistika otkriva grad, pol i horoskopski znak budućeg dobitnika!

InfoBiz -

Očekivani loto dobitak u sutrašnjem izvlačenju iznosi 1,9 miliona evra, a statistika o loto dobitnicima otkriva kog bi pola, ali i horoskopskog znaka mogao da bude novi loto dobitnik.

Ukoliko ste muško, živite u Beogradu, u horoskopskom znaku ste riba i zaokružili ste na loto listiću broj 8, mogućnost da dobijete sedmicu, koja u sutrašnjem kolu iznosi bezmalo dva miliona evra, veća je nego da ste žensko, da ste u horoskopu ovan, da ste zaokružili broj 20 i da dolazite iz Zaječara ili Bora.

Šanse da svako od nas postane loto dobitnik iznose jedan prema 15.380.937, to jest 0,0000065 odsto. To znači da je za sigurni dobitak potrebno uplatiti skoro 15 i po miliona listića. Skoro pet puta češće na lotu dobijaju muškarci nego žene, a oni koji žele da povećaju svoje šanse za sedmicu kombinacije popunjavaju u Beogradu, jer ostali gradovi ubedljivo zaostaju po broju dobitnih listića.

U Beogradu je do sada izvučen 31 dobitnik, a sledeći gradovi po učestalosti su Bijeljina i Niš, sa po samo tri dobitnika. Slede Banja Luka, Nov Sad, Pančevo i Užice sa po dva i 34 grada Srbije sa po jednom dobitnikom.

loto, lutirja
foto: Shutterstock, Printscreen

Najčešće izvučen broj je broj 8, najređe - broj 20. Statistika pokazuje da se retko u jednoj kombinaciji nalaze brojevi iste dekade, još ređe samo parni ili samo neparni, a najčešća kombinacija je četiri neparna i tri parna.U 17 uzastopnih kola brojevi 36 i 11 nisu izvučeni, što je rekordan broj izvlačenja u kojima isti broj nije izvučen. Broj 35 nije izvučen u 14 uzastopnih kola. Zanimljivo je da su u 12 kola izbučeni samo neparni brojevi, a u šest kola samo parni.

Kombinacija sa najmanjim zbirom izvučenih brojeva je 2, 3, 5, 7, 16, 11, 8, sa zbirom koji iznosi 52, a kombinacija sa najvećim zborim je 38, 34, 29, 36, 37, 18, 39, gde zbir iznosi 231.

Mnoge će iznenaditi da Lutrija Srbije vodi statistiku i o najčešće izvučenim horoskopskim znacima. Najčešći dobitnici lota bili su u znaku ribe, njih 10, sledi strelac - njih 9, zatim jarac, njih osam i na kraju blizanci i bik, po sedmoro dobitnika.

Zanimljivo je da u maju 2012. godine sedmice nije bilo, ali su izvučene 454 šestice. Brojevi koji su tada izvučeni umalo su se poklopili s čuvenom loto kombinacijom u "Tesnoj koži", koja se "ukazala" Raheli Ferari. Glumica koja u filmu tumači majku glavnog junaka Dimitrija Mite Pantića diktira sinu sedam brojeva: 8, 16, 23, 27, 32, 35 i 37... Svi osim broja 23 izvučeni su u tom kolu.

Matematičari, objašnjavaju da ova statistika u praksi ipak ne znači mnogo. Svi brojevi su ravnopravni i potpuno je svejedno da li neko uplaćuje godinama istu kombinaciju, jer mu to neće povećati šanse da dobije sedmicu. Naime, svako izblačenje je nezavisno, pa je i verovatnoća ista svaki put.

Prvo kolo lota odigrano je, sada već davne, 1985. godine. Sutrašnje izvlačenje je 2716. od kako je ova igra na sreću uvedena i ponavljamo, očekivani dobitak iznosi velikih 1,9 milina evra.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja