KVADRAT U BEOGRADU ZA MANJE OD 500 EVRA? Ovo su najjeftinije ponude u prestonici, neke od njih u ŠIREM CENTRU
Foto: Shutterstock

ponuda

KVADRAT U BEOGRADU ZA MANJE OD 500 EVRA? Ovo su najjeftinije ponude u prestonici, neke od njih u ŠIREM CENTRU

InfoBiz -

Da je i novogradnju moguće naći po jako niskoj ceni dokazuje stan u Kaluđerici koji je oglašen po ceni od 1.250 evra/m2

Cene stanova u Beogradu su u poslednje dve godine znatno porasle, ali to ne znači da su cene svih stanova u gradu poskupele na isti način. Cene nekretnina u prestonici su pod uticajem mnogih faktora, kao što su lokacija, veličina, kvalitet gradnje i drugi, ali ni to ne mora pod obavezno da bude odlučujući faktor kada je cena kvadrata u pitanju.

Podaci pokazuju da za prosečan stan u Beogradu od 50 kvadrata u novogradnji treba izdvojiti u proseku 130.000 evra, a kada je o starogradnji reč, prosečna cena je od 110.000 do 120.000 evra.Drugim rečima, prosečan kvadrat stana u novogradnji u Beogradu skuplji je otprilike za 700 evra u odnosu na 2019. godinu kada je prosečna cena bila 1.613 evra dok je, prema poslednjim podacima Republičkog geodetskog zavoda za drugi kvartal 2022. godine, prosek oko 2.304 evra.

stanovi, Galenika, Beograd, Zemun, useljnje, Vojska Srbije
foto: Ministarstvo Odbrane

Međutim, koliko god to neverovatno zvučalo, u našem glavnom gradu je OVDE moguće naći odličan stan po ceni nižoj od 500 evra po metru kvadratnom.

Stan na Paliluli u naselju Vrbovski prodaje se po ceni od 476 evra po kvadratu, a za nešto više od 500 evra oglašen je i dvosoban stan u Padinskoj skeli, u Glogonjskom ritu.

Za oko 500 evra po metru kvadratnom pronašli smo i stan u Jabučkom ritu, delimično renoviran, izuzetno komforan i svetao, dok je u ponudi na sajtu sasomange.rs još jedan stan u Padinskoj skeli po izuzetno povoljnoj ceni - 694 evra po kvadratu.

Da je i novogradnju moguće naći po jako niskoj ceni dokazuje stan u Kaluđerici koji je oglašen po ceni od 1.250 evra/m2.

Stan, Kupovina Stana
foto: Think

Ipak, naš favorit je renovirana garsonjera kod Cvetkove pijace, sa cenom tek nešto iznad 1.500 evra po kvadratu.

Takođe, jeftine stanove je moguće naći i u Borči i Krnjači, naseljima u kojima je cena kvadrata dosta skočila u poslednje tri godine, ali gde se za oko 1.400 evra po kvadratu mogu još uvek naći stanovi, piše Sasomange, najveći oglasnik u Srbiji.

Kurir.rs / Sasomange

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track