11:37

PRIHODI NE MOGU DA PRATE RASHODE! Povećanje minimalca izjednačeno sa inflacijom: Atanacković: Od toga se ne može preživeti!

KURIR Televizija

PRIHODI NE MOGU DA PRATE RASHODE! Povećanje minimalca izjednačeno sa inflacijom: Atanacković: Od toga se ne može preživeti!

InfoBiz -

Nebojša Atanacković iz Unije poslodavaca Srbije istakao je da je zbog aktuelne situacije teško dostižno izjednačiti minimalac sa cenom potrošačke korpe u Srbiji.

- U ovom momentu povećanje minimalca će se izjednačiti sa inflacijom. Mi smo u krizi, a kriza dovodi do smanjenja, a ne povećanja standarda. Smanjiće se doprinosi na teret poslodavca. Sa povećanjem minimalne zarade povećavaju se i sve druge zarade - istakao je Nebojša Atanacković.

On je istakao da je sve poskupelo i da se posledice inflacije osećaju, a prihodi ne mogu da prate rashode.

Nebojša Atanacković
foto: Kurir televizija

- Ne osećamo svi na isti način teškoće u krizi. I u kriznim momentima moramo da pokušamo da teret krize ravnomernije rasporedimo - kaže Atanacković.

Moguće je da dva puta godišnje ići u manja povećanja.

- Vlada će 15. septembra dogovoriti kakvo će povećanje biti naredne godine. Činjenica je da će inflacija da se zaustavi i da će biti manja iduće godine - kaže Atanacković.

Zahvaljujući dvocifrenoj infalciji ne mogu budžetski računi da prihvate povećanje koje će biti toliko iznad inflacije.

- Možemo da očekujemo teškoće, neki su profitirali, postoje oni kojima svaka kriza ide u korist i oni koji je neosećaju - kaže Atanacković iz Unije poslodavaca, koji je istakao da je svima jasno da niko ne može da preživi od minimalne zarade.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

03:09

OVAKO JE EVROPA OMOGUĆILA RUSIJI DA SE OBOGATI Bušatlija: Prave 7. paket sankcija, a nisu svesni situacije koju su napravili!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track