BAJATOVIĆ: Srbija uvozi gas dok se kvar na gasovodu u Bugarskoj ne sanira
Foto: Shutterstock

direktor srbijagasa

BAJATOVIĆ: Srbija uvozi gas dok se kvar na gasovodu u Bugarskoj ne sanira

InfoBiz -

BEOGRAD - Srbija će danas nastaviti uvoz - dodatnih pet miliona kubnih metara gasa, a po potrebi će to uraditi i sutra, izjavio je generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović i istakao da neće biti problema sa snabdevanjem domaćeg tržišta tim energentom.

On je za TV Pink kazao da je uvoz gasa dogovoren sa partnerima iz Madjarske, ali i Austrije i Ukrajine, navodeći da glavni problem nije novac za gas, već to što tog energenta nema u Evropi.

Dodao je da Srbija pri uvozu nije koristila "mehanizme za pomoć, već saradjujemo u regionu", navodeći da je ; Beograd juče Sarajevu dao gas, a to će uraditi i danas.

Bajatović očekuje da će kvar na gasovodu u Bugarskoj, koji je i razlog problema u snabdevanju, biti otklonjen uskoro i da će do sutra problem biti rešen.

Aleksandar Vučić, Dušan Bajatović, Srbijagas, Dobit
foto: Zorana Jevtić

Istakao je da zalihe gasa u Srbiji trenutno iznose oko 400 miliona kubnih metara.

Bajatović je objasnio i da je Srbijagas juče zamolila velike potrošače gasa da potrošnju svedu na tehnološki minimum, kako bi se održalo to da parametri u sistemu budu što ravnomerniji. Dodao je da su neki potrošači shvatili da treba da isključe gas zbog čega je na nekoliko sati došlo do prekida u snabdevanju grejanjem i toplom vodom u pojedinim domaćinstvima.

Govoreći o izjavi predsednika države Aleksandra Vučića da je Srbija skupo platila interventni uvoz gasa, Bajatović je naveo da je "najskuplje kada gasa nema", ukazujući da će izveštaj o svemu podneti nadležnim organima.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja