DŽON JOVANOVIĆ, DIREKTOR DFC KANCELARIJE U BEOGRADU: Srpsko poreklo će mi pomoći, oduševljen sam potencijalom regiona
Foto: Zorana Jevtić

TRAŽI POVOLJNE PRILIKE

DŽON JOVANOVIĆ, DIREKTOR DFC KANCELARIJE U BEOGRADU: Srpsko poreklo će mi pomoći, oduševljen sam potencijalom regiona

InfoBiz -

Direktor regionalne kancelarije američke Razvojne finansijske korporacije (DFC) u Beogradu Džon Jovanović očekuje da će mu sprsko poreklo i iskustvo u poslovanju pomoći u realizaciji projekta DFC u regionu i dodaje da su njegove kolege odušeljvljene potencijalom regiona i u ekonomskom i društvenom smislu.

"Ja delim to mišljenje. Iznenadilo me je koliko su ljudi spremni i koliko su čekali povratak američke privrede i dolazak američkih investitcija", rekao je Jovanović za RTS.

Kaže da je Kancelariji najbitnije da nađe priliku u prva tri meseca i uradi prva tri projekta.

"Mislim da će prva prilika biti da se pridružimo projektima koji su već u toku. Odličan primer je auto-put Niš-Priština, da dodamo neka naša sredstva i podršku", naveo je direktor DFC-a, napominjući da postoji fond za Srbiju i region.

Ukazao je da je DFC sada faktički duplo veći nego što je bio na početku rada, te da mu je na raspolaganju ukupno 60 milijardi dolara (za projekte u celom svetu).

Jovanović veruje da će biti velikih ulaganja i veruje da je ovo početak nove ere u odnosima SAD i Srbije, a mera uspeha rada kancelarije DFC-a meriće se otvaranjem novih radnih mesta.

Podrška supruge i porodice nije izostala a, kako je dodao, majka mu je presretna.

"Svi su me podržali jer je ovo izuzetna prilika koja se jednom dešava u regionu i svakako u mom životu", naveo je Jovanović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja