Nikolić: U Srbiji će početi da se radi i proizvodi
Foto: Tanjug

Sastanak sa Džejn Armitidž

Nikolić: U Srbiji će početi da se radi i proizvodi

InfoBiz -
Predsednik Srbije je izjavio da Srbija mora postati zemlja u kojoj će vladati pravo i pravda i najavio obračun države sa kriminalom i korupcijom

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je u današnjem razgovoru sa direktorom Svetske banke za Srbiju Džejn Armitidž izjavio da Srbija mora postati zemlja u kojoj će vladati pravo i pravda i najavio obračun države sa kriminalom i korupcijom.

Srbija je visoko zadužena zemlja, sa brojnim ekonomskim problemima, ali će osnovni cilj novih vlasti biti da promene takvo stanje i da u Srbiji počne da se radi i proizvodi, rekao je Nikolić, saopštila je njegova pres služba.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić zatražio je danas od direktorke Svetske banke (SB) za Srbiju Džejn Armitidž podršku te finansijske institucije za razvojne projekte u oblasti poljoprivrede i energetike, kao i podršku budžetu Srbije, kako bi zemlja mogla dobiti na vremenu da popravi stanje u svojoj privredi.

Kabinet predsednika je nakon sastanka u Beogradu saopštio da je Nikolić u ragovoru sa Armitidž istakao da je "Srbija danas visoko zadužena zemlja, sa brojnim ekonomskim problemima, ali da će osnovni cilj novih vlasti biti da promene takvo stanje i da u Srbiji počne da se radi i proizvodi".

Nikolić je kazao i da "Srbija mora postati država u kojoj će vladati pravo i pravda" i najavio obračun države sa kriminalom i korupcijom. Predsednik Srbije je rekao i da "nije bio saglasan kada je tokom mandata prethodne Vlade Srbije došlo do poremećaja odnosa sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF)", zbog čega pozdravlja najave nove Vlade o brzoj normalizaciji odnosa sa tom finansijskom institucijom. Predstavnica SB za Srbiju Džejn Armitidž je istakla da pozdravlja stavove predsednika Republike Srbije.

Ona smatra da je osnovni problem Srbije visoka nezaposlenost, a da bi se taj problem rešio potrebne su nove investicije, navodi se u saopštenju. "Investitori svakako neće dolaziti u zemlje u kojima je stepen korupcije na visokom nivou i zato ohrabruje poruka predsednika Nikolića o rešenosti da se u Srbiji suzbije korupcija", navela je predstavnica SB. Armitidž je istakla i da je SB zainteresovana da sarađuje sa Srbijom na realizaciji brojnih projekata od opšteg značaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track