VUČIĆ: Država će obezbediti dodatne subvencije za razvoj prerade poljoprivrednih proizvoda
Foto: Predsedništvo Srbije

faza koja je nedostajala

VUČIĆ: Država će obezbediti dodatne subvencije za razvoj prerade poljoprivrednih proizvoda

InfoBiz -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio danas da će država obezbediti dodatne subvencije za razvoj prerade poljoprivrednih proizvoda.

"Naći ćemo načina da dodatno subvencionišemo preradu u poljoprivredi, jer je to faza koja nam je nedostajala", rekao je Vučić novinarima u Dobrincima nakon obilaska italijanske fabrike za preradu i pakovanje salata Linea Verde.

Vučić je istakao da su naši građani treba da budu svesni da kada kupuju tu salatu da kupuju domaću salatu najboljeg kvaliteta pošto je ona za samo pet sati stigla sa njive u prodavnice.

"To je sveža i izvanredna salata i oni koji se zdravo hrane, za razliku od mene, mogu da uživaju u našim proizvodima. A, počeću i ja zdravo da se hranim", rekao je Vučić.

Dodao je da država daje i do 50 odsto podsticaja poljoprivrednicima za nabavku nove opreme.

"Mnogo sam srećan što sam ovde bio i što nas je toliko ljudi sačekalo u Dobrincima. Što Srbi mogu ovako nešto da rade i želim da još više razvijamo prerađivačku industriju".

Istakao je da je posebno zadovoljan što možemo da proizvodimo srpsku salatu i da je zatim izvozimo.

Takođe, napomenuo je da smo ranije uvozili čak i šargarepu, dok sada možemo da je izvozimo.

Vučić je porokomentarisao da je salata lepo upakovana i u šali rekao da je naša salata lepša od italijanske i da zato tako lepo izgleda.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track