PR događaj godine – 15. Jubilarna PROPR konferencija
Foto: Igor Nobilo

PR događaj godine – 15. Jubilarna PROPR konferencija

InfoBiz -

Danas je u Termama Tuhelj svečano otvorena 15. jubilarna PROPOR konferencija koja će u 3 dana okupiti vodeće stručnjake na području odnosa s javnošću i upravljanja komunikacijama kako bi razmenili znanja, ali i kako bi čuli o trendovima u komunikacijskoj industriji.

Na konferenciji će učestovati više od 220 sudionika iz 15 zemalja. Uz tradicionalni dolazak učesnika iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Makedonije i Hrvatske , ove godine učestvuju i predstavnici Velike Britanije, Italije, Nemačke, Austrije, Češke, Mađarske, Bugarske, Rusije, Švajcarske i Indije. Konferencija se organizuje pod pokroviteljstvom predsednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar –Kitarović i župana Krapinsko-zagorske županije g. Željka Kolara.

Danijel Koletić - predsednik organizacijskog odbora PROPR konferencije      foto: Igor Nobilo
Danijel Koletić - predsednik organizacijskog odbora PROPR konferencije foto: Igor Nobilo

Konferenciju je otvorio g. Danijel Koletić osnivač i predsednik organizacijskog odbora koji je prilikom otvaranja istakao: ''Iza nas je 15 godina u pokretu. Povezujemo struku odnosa s javnošću s jednim ciljem da se o njoj čuje i da se vrednuje njena pozicija. U 15 godina okupili smo više od 2800 učesnika, započeli smo regionalno, a danas se usuđujem reći da smo vodeći međunarodni PR događaj u regiji. PR industrija se transformira, ali, uprkos tome ona će zavisiti od kreativnosti. Kriza s kojom će se suočavati je medijska pismenost budući da nove generacije slabo percipiraju pismene sadržaje već više koriste video i fotografiju, ali to ne znači da će tradicionalni izvor informacija i mediji nestati, barem ne u sledećih 10 godina. Razlog tome je broj osoba koji su stekli naviku da se informišu putem tih medijskih kanala. Budućnost PR-a vezana je za nove tehnologije i stalna prilagođavanja i transformacije. '' Na konferenciji će se održati 14 predavanja od kojih možemo istaći dolazak Bryson Thornton, John Shielda, , Francis Inghama i mnoge druge.

Željko Kolar- župan Krapinsko - zagorske županije i Danijel Koletić foto: Igor Nobilo
Željko Kolar- župan Krapinsko - zagorske županije i Danijel Koletić foto: Igor Nobilo

Tokom konferencije, šesti put za redom dodijeliće se prestižne nagrade PROPR Awards zaslužnim učesnicima za razvoj struke. Konferencija je koncipirana pod motom povezivanje u pokretu pa će svi učesnici, pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Krapinsko- zagorske županije imati priliku da posete Muzej krapinskih neandertalaca i Staro selo Kumrovec i da uživaju u prekrasnoj prirodi i zelenilu Hrvatskog zagorja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja