BANKA HRANE APELUJE NA FIRME ZA POMOĆ U HRANI: Količine koje imaju dovoljne tek za petinu gladnih
Foto: Profimedia

Humanitarni apel

BANKA HRANE APELUJE NA FIRME ZA POMOĆ U HRANI: Količine koje imaju dovoljne tek za petinu gladnih

InfoBiz -

Banka hrane Beograd poziva sve društveno odgovorne kompanije da se uključe i da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu rad ove humanitarne organizacije.

"Svakodnevno dobijamo pozive velikog broja novih humanitarnih udruženja. Nažalost uspevamo da odgovorimo tek na svaki peti upit jer su količine hrane sa kojima raspolažemo ograničene. Trenutno pomažemo 120 humanitanih udruženja u Srbiji. U našoj zemlji, prema javno dostupnim informacijama, svaki četvrti građanin živi na granici siromaštva. Od početka godine do danas prikupili smo 678 tona namirnica", saopštilo je ovo udruženje.

Oni su naveli mnoge velike kompanije koje su do sada učestvovale u ovoj akciji, a apelovali su i na druge da se priključe aktivnostima ove organizacije.

Banka hrane Beograd ove godine obeležava 10 godina rada u Srbiji, a od 2009. godine članica je Evropske federacije Banaka hrane (FEBA) koja razvija ideju kulture deljenja, solidarnosti i filantropije poslednjih 30 godina širom Evrope i koja broji preko 265 banaka hrane.

Princip rada banaka hrane se bazira na prikupljanju namirnica od proizvođača hrane, trgovinskih lanaca i prehrambenog sektora i prosleđivanju pomoći u hrani drugim humanitarnim organizacijama, udruženjima i institucijama u cilju pomaganja svim socijalno ugroženim grupama.

Banka hrane Beograd pomaže samohrane majke, osobe sa invaliditetom, ratne vojne invalide, decu bez roditeljskog staranja, porodice bez primanja, izbegla i raseljena lica kao i mnogo drugih ljudi iz ugroženih kategorija.

(E.P.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track