PREKOGRANIČNA SARADNJA U OBLASTI VODA: Beograd domaćin sastanka država u slivu Save
Foto: Marina Lopicic

Implementacija Okvirnog sporazuma Srbije, BiH, Hrvatske i Slovenije

PREKOGRANIČNA SARADNJA U OBLASTI VODA: Beograd domaćin sastanka država u slivu Save

InfoBiz -

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković otvorila je danas sastanak posvećen prekograničnoj saradnji u oblasti voda, usmeravanju konkretnih aktivnosti država i traženju zajedničkih rešenja za održivi razvoj u slivu reke Save.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, država potpisnica okvirnog sporazuma o slivu reke Save, čiji je ključni cilj uspostavljanje uslova za bezbednu plovidbu na reci i njenim pritokama, uspostaljanje održivog upravljanja vodama i održivo upravljanje opasnostima u slivu poput poplava, suša, leda i nesreća, koje uključuju zagađenje vode.

U oblasti plovidbe najznačajnije je uspostavljanje potpuno operativnog rečnog informacionog servisa u Srbiji, završna faza njegove implementacije u Hrvatskoj, kao i dalji razvoj i nadgradnja skupa plovidbenih pravila.

Okvirni sporazum o slivu reke Save potpisan je između Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije 2002, a stupio je na snagu 2004. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track