DELEGACIJA SVETSKE BANKE U BEOGRADU: Vučić i Miler o javnoj upravi i restrukturiranju preduzeća
Foto: Tanjug/Sava Radova

Sastanak u Vladi

DELEGACIJA SVETSKE BANKE U BEOGRADU: Vučić i Miler o javnoj upravi i restrukturiranju preduzeća

InfoBiz -
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednik Svetske banke za Evropu Siril Miler razgovarali su danas u Beogradu o procesu racionalizacije javne uprave i restrukturiranju javnih i državnih preduzeća u procesu privatizacije.

Kako je saopštila Vladina Kancelarija za saradnju s medijima, Miler je pohvalio reforme srpske Vlade, kao i rešenost premijera Vučića da sprovede reformske mere u Srbiji.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je, navodi se, istakao da je poseban korak u napretku reforme državne uprave postignut usvajanjem Zakona o platama i dodao da je Srbija postigla izuzetne rezultate u stabilizaciji javnih finansija kroz proces fiskalne konsolidacije.

Teme susreta bile su i proces racionalizacije javne uprave, kao i restrukturiranje javnih i državnih preduzeća u procesu privatizacije (EPS, Srbijagas, Železnice Srbije, RTB Bor i Petrohemija).

Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Na sastanku je bilo reči i o unapređenju sistema obrazovanja u Srbiji uz punu podršku Svetske banke, čiji će eksperti pružiti stručnu pomoć u cilju jačanja ovog sistema.

Premijer Vučić se posebno zahvalio potpredsedniku Mileru i svim predstavnicima Svetske banke zaduženim za Republiku Srbiju na ogromnoj podršci koju su pružili u procesu sprovođenja reformske politike Vlade Srbije, kao i na pozitivnim ocenama dosadašnjih rezultata ostvarenih tokom sprovođenja reformskih mera.

Premijer Vučić je naglasio da će Vlada Srbije i u narednom periodu učiniti sve kako bi uspešno odgovorila na sve izazove sa kojima se suočava u realizaciji neophodnih reformskih procesa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track