PRIVATIZACIJA: Turski TAV hoće aerodrom Nikola Tesla?
Foto: Nebojša Mandić

Pregovori u toku

PRIVATIZACIJA: Turski TAV hoće aerodrom Nikola Tesla?

InfoBiz -
Iako detaljniji podaci nisu objavljeni, premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ove nedelje da bi Vlada Srbije u slučaju da odluči da Aerodrom da pod koncesiju, mogla da dobije čak 500 miliona evra od ulagača

Turski TAV erports holding je u pregovorima da uloži u beogradski aerodrom "Nikola Tesla“, preneo je Vajz broker. Prema nezvaničnim informacijama, ovaj operater aerodroma razmatra projekte u Manili i Beogradu.

Iako detaljniji podaci nisu objavljeni, premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ove nedelje da bi Vlada Srbije u slučaju da odluči da Aerodrom da pod koncesiju, mogla da dobije čak 500 miliona evra od ulagača. On je u isto vreme podsetio da je u ranijim godinama, vrednost aerodroma bila 100 miliona evra.

Aerodrom svoju aktuelnu vrednost u najvećoj meri duguje rastu poslovanja Er Srbije. Vlada Srbije je ranije u memorandumu sa Međunarodnim monetarnim fondom obznanila da je angažovala savetnike kako bi pronašla dugoročnog upravljača za beogradski aerodrom. TAV, čiji je glavni akcionar Aeroports de Paris sa udelom od 38 odsto, planira da ponude za dva spomenuta aerodroma dostavi već narednog meseca, naveli su izvori bliski kompaniji.

Kako se navodi, TAV može da ponudi operativnu upravu nad aerodromom, ali nije isključena ni mogućnost preuzimanja imovine, saznaje agencija Bloomberg. TAV upravlja istanbulskim aerodromom Ataturk i sa još 13 aerodroma širom sveta, uključujući u regionu Makedoniju i Hrvatsku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track