BEOGRADSKI INVESTICIONI DANI: Srbija ima 900 projekata vrednih 680 miliona evra
Foto: Tanjug Oksana Toskić, Marko đoković

Predstavljanje investitorima

BEOGRADSKI INVESTICIONI DANI: Srbija ima 900 projekata vrednih 680 miliona evra

InfoBiz -
Predsednik Centralno evropskog foruma za razvoj (CEDEF) Ana Bovan poručila je da Srbija ima atraktivne projekte za sve invetstiore, bez obzira da li dolaze iz inostranstva ili su domaći

BEOGRAD - Opštine i gradovi u Srbiji imaju više od 900 projekata vrednih 680 miliona evra, koje će danas predstaviti investitorima, rečeno je na "Beogradskim investicionim danima".

Predsednik Centralno evropskog foruma za razvoj (CEDEF) Ana Bovan poručila je da Srbija ima atraktivne projekte za sve invetstiore, bez obzira da li dolaze iz inostranstva ili su domaći.

Predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić istakao je značaj stratesksog partnerstva kako bi se povećala konkurentnost privrede, inovativnost i otvorila radna mesta.

"Beograd ima i znanje, a koristeći prednosti koje pružaju institucije Tehnološki parkovi radićemo na tome da udeo malih i srenđih preduzeća u privrednom rastu bude kao u razvijenim zemljama. Naša poslovna zajednica je kreirala ambijent za to", rekao je Miletić.

On je poručio da je Forum za Privrendu komoru Beograda praktično već počeo pre nekoliko dana jer su prve razgovore domaća preduzeća sa partnerima iz inostranstva obavili.

Potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković poručio je da su Vlada Srbije i parlament započeli teške reforme, fiskalnu konsolidaciju, reformu javnog sektora, borbu protiv korupcije, a sve u cilju da se stvori dobar poslovni ambijent.

"I ovaj događaj dovoljno govori da Srbija ide ka tome da postane odlična investiciona destinacija i ekonomski lider u regionu", kazao je on.

Marinković je naveo primer projekta "Beograd na vodi" koji je zainteresovao investitore iz celog sveta.

On je poručio da država na tom putu ima podršku MMF-a, Svetske banke, a kako je naglasio svesni su da investitore prate i međunarodnu poziciju Srbije.

"Trudićemo se da sledimo politiku vlade i premijera, da budemo ekonomski ambasadori u svakoj prilici i da Srbija postane ekonomski lider regiona", istakao je Marinković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track