RTS nudi paket od 5 novih kanala
Foto: Shutterstock

Potpisan ugovor s Telekomom

RTS nudi paket od 5 novih kanala

InfoBiz -
Cena je zasad nepoznata, a jedan od programa biće informativni i dežuraće 24 sata uz uključenja uživo s najvažnijih događaja

BEOGRAD - Javni servis Radio-televizija Srbije ponudiće građanima paket od 5 novih televizijskih kanala

Dragan Bujošević, direktor RTS, i Predrag Ćulibrk, direktor Telekoma Srbija, preko čijeg IPTV će kanali biti distribuirani, potpisali su ugovor o poslovnoj saradnji. Cena paketa zasad je nepoznata.

"RTS paket" će biti dostupan korisnicima mts televizije.Taj paket će se, kako je saopšteno iz RTS, sastojati od najmanje pet novih televizijskih kanala, sa mogućnošću proširenja u narednom periodu, a pored televizijskih kanala sastavni deo "RTS paketa" činiće i probrani igrani program iz bogate produkcije RTS. Time će svi korisnici mts televizije imati mogućnost da gledaju najkvalitetnije sadržaje RTS s naglaskom na dečji, obrazovni, naučni, školski i dramski program. Korisnike mts televizije očekuju i aktuelne emisije informativnog i zabavnog karaktera praćene brojnim uključenjima uživo sa najvažnijih događaja

- Jedan od programa biće informativni i dežuraće 24 sata uz uključenja uživo s najvažnijih događaja - rekao je prvi čovek RTS dodajući da RTS ima toliko snimljenog materijala da bi, kada bi sada prestao da proizvodi nove sadržaje, mogao da emituje program narednih 26 godina.

Bujošević je tom prilikom rekao da RTS ima tri cilja koja želi da ostvari u saradnji sa Telekomom Srbija - da da novi sadržaj i program, koristeći neizmerno blago koje poseduje i stvara u poslednjih 57 godina, zatim da bude prisutan na celoj zemaljskoj kugli i dostupan mladim ljudima koji televiziju gledaju putem mobilnih i tableta, ali i da zarađeni novac uloži u program.

Telekom Srbija je u prošloj godini ostvario rast učešća na tržištu distribucije televizijskog sadržaja sa 15 na 21 odsto, a samo u proteklih 12 meseci uključeno je više od 100.000 novih IPTV korisnika, pa se polako približava brojci od oko 400.000 korisnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track