Mišković: Prodajem Delta siti
Foto: Nemanja Pančić

Tajkun potvrdio pisanje Kurira

Mišković: Prodajem Delta siti

InfoBiz -
Vlasnik „Delte“ izjavio da je već otuđio sedište kompanije na Novom Beogradu i da pregovara sa kupcima tržnih centara u Srbiji i Crnoj Gori

BEOGRAD - Miroslav Mišković, vlasnik „Delta holdinga“, juče je potvrdio pisanje Kurira da prodaje tržne centre „Delta siti“ na Novom Beogradu i u Podgorici.Naš list je još krajem januara ove godine objavio da najbogatiji Srbin prodaje ova dva tržna centra za oko 200 miliona evra u sklopu restrukturiranja „Delta ril estejt grupe“.

„Delta holding“ je to tada demantovao, ali je Mišković jednom beogradskom mediju juče potvrdio da je vrh kompanije u ozbiljnim pregovorima, sa dobrim izgledima za njihov uspešni završetak, za prodaju tržnih centara u dva grada u regionu.

- Ti i slični potezi se u poslednje vreme povlače jer nije dobro da sva jaja budu u jednoj korpi. Od novca dobijenog od prodaje tržnih centara gradiće se „Delta planet“ na beogradskoj Autokomandi. U toku su poslednji pregovori o tome sa gradom, a postoji bojazan da brzina izdavanja dozvola ne bude u suprotnosti sa obećanjima. Kad stignu dozvole, „Delta“ je spremna da počne radove za mesec dana i da ih završi za godinu i po - istakao je prvi čovek „Delta holdinga“.

Navodi se da je Mišković već prodao sedište kompanije na Novom Beogradu, pa će za mesec dana zajedno sa zaposlenima morati da se iseli. Nova poslovna zgrada gradiće se na lokaciji gde je sada Impuls dvorana. Iz „Delte“ objašnjavaju da sve ove prodaje ne znače rasprodaje i ističu da je njihov kor biznis uvek bio kupovina firmi i njihovo doterivanje za što uspešniju prodaju, kao neka vrsta investicionog fonda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja