VUČIĆ: Profit u Železari očekujem za četiri meseca
Foto: Fonet

Palata Srbija

VUČIĆ: Profit u Železari očekujem za četiri meseca

InfoBiz -
Verujem da ćemo moći da pravimo profit već za četiri meseca, a ugovorna obaveza je šest meseci, kazao je premijer

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da smederevska Železara počne da pravi profit za četiri meseca.

"Verujem da ćemo moći da pravimo profit već za četiri meseca, a ugovorna obaveza je šest meseci ", kazao je Vučić novinarima u Palati Srbija. On je rekao da će sutra prisustvovati potpisivanju ugovora sa novim menadžmentom Železare i izrazio uverenje da će do 1. aprila sve biti spremno da nova uprava počne da rukovodi tim preduzećem.

Vlada Srbije je u 17. marta odlučila da upravljanje i savetovanje u poslovanju Železare Smederevo poveri holandskoj kompaniji HPK inženjering u kojoj su čelni ljudi nekadašnji izvršni direktor američkog Ju-Es stila Džon Gudiš i slovački biznismen Petar Karamaš.

Vučić je istakao da Železara učestvuje u bruto-domaćem proizvodu Srbije sa 0,5 do jedan odsto, u zavisnosti od uposlenosti. "Računajte da kada jedna visoka peć radi punim kapacitetom, mi smo već na nuli. Posle toga sve ulazi u ono što je pozitivno", rekao je Vučić. Premijer je dodao da će problem Fabrike automobila Priboj biti rešen do maja, a da će do 27. aprila vlada posvetiti punu pažnju preduzećima petrohemijskog kompleksa - Azotari i Petrohemiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track