Kostić: Budućnost je u proizvodnji organske hrane, kombinati su neprevaziđeni
Foto: Marina Lopicic

Poljoprivreda je šansa za Srbiju

Kostić: Budućnost je u proizvodnji organske hrane, kombinati su neprevaziđeni

InfoBiz -
Kostić veruje da je razvoj turizma najvažniji za Srbiju, jer ta oblast upošljava veliki broj radnika

Budućnost je u proizvodnji hrane i to organske, rekao je u intervjuu za TV N1 predsednik MK Grupe Miodrag Kostić. Srbija nema viziju razvoja, a najveće razvojne šanse, kako kaže, vidi u popljoprivredi i turizmu.U poljoprivredi je važno ukrupnjavanje, kaže Kostić i istiće da je model poljoprivrednih kombinata neprevaziđen, jer su to celine kojima nisu potrebne subvencije.

Kostić veruje da je razvoj turizma najvažniji za Srbiju, jer ta oblast upošljava veliki broj radnika baš te profresionalne struktrure gde imamo najviše nezaposlneih sa osnovnom školom i srednjom školom.Ceo intervju:U it sektoru ima potencijala za razvoj, kaže Kostić, ali mladi obrazovani kadar čim nauči jezik odlazi u inostranstvo:

„Ekonomski neuspeh Srbije posledica je višedecenijskih promašaja u obrazovanju, vaspitanju, i uopšte stavu prema radu i preduzetništvu. Zaokret se neće dogoditi preko noći. Bolest nemanja predzetništva nije samo u politici, već i u vaspitanju, obrazovanju, religiji“.

Kostić je rekao i da MK grupa još nije odlučila da li će kupiti neko od 67 preduzeća u restrukturirianju za koja je zainteresovana.On kaže i da njegova kompanija neće obustaviti poslove u Ukrajini, već da je veća šansa da proširi svoje poslovanje u toj zemlji.

(N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja