BG AERODROM OBORIO REKORD: Vučić dočekao Nikolu, četirimilionitog putnika!
Foto: Tanjug

Prvi put od osnivanja 1962.

BG AERODROM OBORIO REKORD: Vučić dočekao Nikolu, četirimilionitog putnika!

InfoBiz -
Dobitnik je Nikola Miljković koji danas leti za Banjaluku, koji će od premijera najverovatnije dobiti avionske karte, a od aerodroma vaučer za biznis klub. To znači da će kad god putuje moći da uđe u biznis klub, tamo ima hranu, besplatni internet...
1 / 9 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je na Aerodromu "Nikola Tesla" dočekao četirimilionitog putnika, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Dobitnik je Nikola Miljković koji danas leti za Banjaluku. Miljković je na poklon od aerodroma Nikola Tesla dobio vuačer za Biznis klub tog preduzeća za narednu godinu a od Er Srbije dve povratne karte po izboru destinacije iz mreže letova naše nacionalne aviokompanije.

Vučić je tim povodom rekao da je ponosan na rezultat aerodroma Nikola Tesla s obzirom na to da je reč o najvećem rastu putnika u Evropi od 32 odsto.Kazao je i da je zahvaljujući tome Beograd postao meta za investitore.

On izrazio uverenje da će premijer Francuske Manuel Vals, čiji dolazak je najavljen za 6. novembar, u Srbiju dovesti predstavnike kompanija zainteresovanih za investiranje u našu zemlju.

Vučić očekuje će beogradski aerodrom u narednoj godini imati između pet i 5,5 miliona putnika i da zbog toga mora da se uradi nova pista i prošire njegovi kapaciteti.

Aerodrom "Nikola Tesla" dostigao je godišnji rekord od četiri miliona putnika i to za manje od godinu dana. Ovaj rekord dostignut je prvi put od osnivanja aerodroma 1962. godine.

(EPK/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track