Vučić primio japanske privrednike
Foto: Tanjug

Poslovni forum Srbija-Japan

Vučić primio japanske privrednike

InfoBiz -
Japanska poslovna federacija Kejdanren je najuticajnije japansko poslovno udruženje, koje zastupa interese najvećih japanskih kompanija
1 / 3 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima japanske poslovne organizacije Keidanren, koji borave u Beogradu, kako bi razmotrili mogućnosti ulaganja u Srbiji.Keidanren organizacija predstavlja 1.300 najvećih japanskih firmi i 112 poslovnih udruženja.

Pozdravljajući učesnike sastanka, premijer Vučić je naglasio da je srpska vlada svesna činjenice da japanske kompanije žele više i bolje da sarađuju sa Srbijom, zahvalivši se narodu i Vladi Japana za veliku pomoć koja je upućena Srbiji nakon poplava, saopstila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.Japan je druga najveća zemlja po visini donacija upućenih Srbiji.Premijer je predstavnike Keidanrena upoznao sa reformskim merama koje sprovodi Vlada Srbije, a koje će unaprediti investicionu klimu.

"Činjenica da je Srbija na putu ka EU, ali i da je jedina zemlja koja ima sporazum o slobodnoj trgovini sa Evropskom unijom, Rusijom, Kazahstanom i Turskom, čini je pogodnom za dolazak stranih kompanija", istakao je Vučić i dodao da je Srbija spremna da japanskim kompanijama ponudi najbolje uslove za investiranje.

Predsednik Komiteta za Evropu Keidanren organizacije Josio Sato istakao je da Japan želi da Srbija doprinese stabilnosti i da se ekonomski razvija."Nas vezuje 130 godina diplomatskih odnosa, a ekonomski moraju da budu bolji u budućnosti. Japan doprinosi privrednom rastu zemalja sa kojima sarađujemo i zato smo zainteresovani za investiranje u Srbiji", naglasio je Sato.

Predstavnici japanskih kompanija zainteresovani su za ulaganja u prehrambenu, auto i elektro industriju."Vlada Srbije čini velike napore da sprovede ekonomske reforme i zato je ovo pravi trenutak za jačanje naše ekonomske saradnje. Proizvodnja je najveći potencijal vaše zemlje i to će doprineti otvaranju novih radnih mesta i povećanju izvoza", zaključio je Josio Sato.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja