Sertić: Privrednici s vladama da kreiraju poslovni ambijent
Foto: Kurir Štampano

Poslovni forum Srbije i Republike Srpske

Sertić: Privrednici s vladama da kreiraju poslovni ambijent

InfoBiz -
Vreme je da sami kreiramo rešenja, a mera našeg uspeha će biti ako privrednici budu zadovoljni tim rešenjima od kojih će svi bolje živeti, rekao je Sertić

BEOGRAD - Ministar privrede Srbije Željko Sertić pozvao je danas privrednike Srbije i Republike Srpske da jačaju ekonomsku saradnju i zajedno sa svojim vladama učestvuju u kreiranju poslovnog ambijenta. "Ceo region je dugo čekao na rešenja sa strane. Vreme je da sami kreiramo rešenja, a mera našeg uspeha će biti ako privrednici budu zadovoljni tim rešenjima od kojih će svi bolje živeti", rekao je Sertić je na Poslovnom forum Srbije i Republike Srpske u Privrednoj komori Srbije.

On je istakao da je regionalna saradnja jedan od imperativa Vlade Srbije, jer je to dobar put do stigne do velikih tržišta, što je posticaj privrednom razvoju. Predsednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić je kazao da privrednu saradnju sa Srbijom otežavaju dugotrajne i skupe carinske kontrole, kao i sporo dobijanje radnih dozvola. Prema podacima Privredne komore Srbije, u porastu je robna razmena Srbije s Republikom Srpskom, koja čini 60 odsto ukupne trgovine s Bosnom i Hercegovinom čija je vrednost u 2013. godini iznosila 1,7 milijardi dolara.

Na Poslovnom forumu Srbije i Republike Srpske učestvuje oko 60 firmi i Srbije i više od 30 iz Republike Srpske, a najveći interes je za saradnju u oblasti energetike, poljoprivrede, metalske i faramaceutske industrije. Taj skup je održava u okviru manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" koja je počela 4. septembra i sutra se završava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track