Direktor Pežo-Sitroena odriče se otpremnine od 21 milion evra!
Foto: Reuters

Odluka na kompaniji

Direktor Pežo-Sitroena odriče se otpremnine od 21 milion evra!

InfoBiz -
Veliki deo francuske javnosti negodovao je zbog ogromne sume koja je Filipu Varenu bila obećana, uprkos tome što je auto-gigant godinama u ozbiljnim ekonomskim problemima

PARIZ - Direktor kompanije PSA Pežo Sitroen (PSA Peugeot Citroen), Filip Varen izjavio je da je spreman da se odrekne otpremnine za odlazak u penziju koja iznosi gotovo 21 milion evra.

Varen je to rekao u sredu uveče na konferenciji za novinare, pošto je veliki deo francuske javnosti negodovao zbog ogromne sume koja mu je bila obećana, uprkos tome što je Pežo Sitroen godinama u ozbiljnim ekonomskim problemima.

Varen je kazao da prepušta Nadzornom odboru kompanije da odluči pod kojim će uslovima on polovinom naredne godine otići u penziju. "Za 35 godina koliko radim i od kada sam došao na čelo Pežo Sitroena, moj apsolutni prioritet bili su interesi kompanije", naglasio je sinoć Varen. Na njegovo mesto će iduće godine doći jedan od glavnih ljudi u Renou Karlos Tavares.

Sličan skandal izbio je i u Švajcarskoj, pošto je početkom godine objavljeno da je otpremnina za odlazak u penziju predsednika farmaceutske kompanije Novartis Danijela Vasele iznosila 72 miliona švajcarskih franaka (58 miliona evra.)

Mladi socijalisti - podmladak Socijalističke partije, predložili su posle toga da se plate menadžera ograniče na iznos najviše 12 puta veći od minimalnih plata u kompanijama u kojima rade. Na referendumu o tom predlogu, koji je održan u nedelju, većina Švajcaraca glasala je protiv.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track