UPOZNAVANJE: Englezi žele da ulažu i u organsku hranu!
Foto: Shutterstock

Investicioni dan Srbije u Londonu

UPOZNAVANJE: Englezi žele da ulažu i u organsku hranu!

InfoBiz -
Šansa Privredna komora Srbije će na skupu u britanskoj prestonici predstaviti potencijal naše zemlje kao destinacije odlične za ulaganje

BEOGRAD - Akcenat na projektima iz oblasti energetike i zaštite životne sredine.Potencijalni investitori iz Velike Britanije imaće priliku da se u Londonu sutra, 29. oktobra, upoznaju s potencijalima Srbije kao investicione destinacije. U tom gradu biće održan Investicioni dan Srbije, u okviru kojeg će predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić predstaviti Srbiju kao zemlju poželjnu za investiranje.Preduslov za rast- Investicije su jedan od ključnih preduslova za održivi ekonomski rast Srbije. Stvaranje povoljnog i podsticajnog okruženja za poslovanje, ulaganje i privlačenje novih investitora zajednički je zadatak srpske vlade i PKS, kao najveće privredne asocijacije, koja će u tom procesu biti istinski servis i domaćoj privredi i stranim investitorima - izjavio je Sertić, koji će u Londonu, u izlaganju pod nazivom „U susret budućnosti Srbije“, posebnu pažnju posvetiti pojačanim aktivnostima PKS na promociji zemlje kao poželjne investicione destinacije i povezivanju domaćih kompanija s međunarodnom poslovnom zajednicom.On je istakao da Srbija ima veliku šansu da iskoristi unutrašnje potencijale kako bi napravila skok koji će pokrenuti ekonomiju.Fokus skupa- U fokusu naših aktivnosti je privlačenje stranih investicija, razvoj novih tehnologija, inovativnost i kreativnost mladih, stručnih kadrova, energetska efikasnost i razvoj obnovljivih izvora energije, uz maksimalnu zaštitu čovekove okoline, proizvodnja organske hrane i razvoj finansijskog tržišta u Srbiji. To su upravo oblasti za koje su i investitori iz Velike Britanije do sada pokazali najveće interesovanje - istakao je Sertić. Ekonomista Milan Kovačević kaže da nam Investicioni dan Srbije u Londonu neće doneti neke velike investicije, ali da će biti prilika da pojedinačne kompanije ostvare kontakte sa engleskim ulagačima.- To je pokušaj da naše kompanije naprave neki posao. Engleski investitori su zainteresovani samo za ulaganje u oblasti koje donose najviše profita, koje se najviše isplate. Šanse Srbije za nove investicije su male i verujem da, osim pojedinačnih kompanija, neće biti nekih velikih investitora - kaže Kovačević.

Predsednik PKS... Željko Sertić
Predsednik PKS... Željko Sertić

Skup i u MoskviPrivredna komora Srbije, u saradnji s Trgovinsko-industrijskom komorom Ruske Federacije, organizuje i Investicionu konferenciju u Moskvi 30. oktobra, kada će biti predstavljeno 70 projekata iz Srbije, vrednih gotovo sedam milijardi evra.Dolazak je najavilo oko 100 ruskih kompanija, a punu podršku tome da se Srbija razvije u ozbiljnu investicionu destinaciju daće i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je najavio da će prisustvovati konferenciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track