Mihajlovićeva sa Svetskom bankom o kreditu za energetsku efikasnost
Foto: Zorana Jevtić

Ministarstva energetike

Mihajlovićeva sa Svetskom bankom o kreditu za energetsku efikasnost

InfoBiz -
Predstavnici Svetske banke izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Ministarstvom energetike, razvoja i zaštite životne sredine i dogovorena je dalja razmena informacija oko projekata koji se realizuju

BEOGRAD - Ministar energetike Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je sa direktorom kancelarije Svetske banke za Srbiju Tonijem Verheijenom o novoj kreditnoj liniji za unapređenja energetske efikasnosti u visokogradnji.

Kako je objavljeno na sajtu Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Mihajlovićeva je sa novim direktorom kancelarije Svetske banke za Srbiju razgovarala o saradnji u poboljšanju energetske efikasnosti.

Navodi se da je Mihajlovićeva informisala Verhijena da je u martu 2013. donet Zakon o efikasnom korišćenju energije, u okviru koga se planira formiranje budžetskog fonda u 2014. godini.

Mihajlovićeva je dodala da je Ministarstvo pripremilo Nacrt strategije razvoja energetike Srbije do 2025. godine sa projekcijama do 2030. godine, koji se nalazi u fazi javne rasprave.

Predstavnici Svetske banke izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Ministarstvom energetike, razvoja i zaštite životne sredine i dogovorena je dalja razmena informacija oko projekata koji se realizuju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track