OVO SU KLJUČNI KORACI ZA KUPOVINU PLACA: Mnogo stvari može da zada glavobolju, ali i da istrese sve pare iz džepa
Foto: Facebook Printscreen, Shutterstock

OVO SU KLJUČNI KORACI ZA KUPOVINU PLACA: Mnogo stvari može da zada glavobolju, ali i da istrese sve pare iz džepa

Nekretnine -

Mnogi se danas usred nepristupačnih cene najmova stana ili kupovine istog odlučuju da svoju sreću okušaju na drugačiji način, kao na primer kupovinom placa na kom će kasnije nići kuća.

Tako se mogu zaobići određeni troškovi, ali je jasno da sav taj posao iziskuje mnogo vremena i novca, ali je takođe bitno obratiti pažnju u kakav plac će se uložiti novac.

Na društvenoj mrežiu TikTok se pojavio snimak u kom narator objašnjava kojih su glavni koraci prilikom kupovine placa, tj. na šta najviše treba obratiti pažnju.

Prvi savet je da se uvek vlasnik koji nudi plac pozove telefonom zbog manjkavosti opisa placeva, pogotovo kada je reč o Fejsbuk grupama gde se ne ostavlja dovoljno materijala za zaključak kakvog je kvaliteta zemljište.

Takođe, važno je gledati da ponuđeno zemljište bude građevinsko, ili barem u građevinskom području.

- Možeš graditi na poljoprivrednom, ali će biti dosta komplikacija, ponajviše oko kasnije legalizacije - dodaje on.

Informacija o lokaciji je kako on navodi najbitniji dokument koji donosi podatak da li je na datom zemljištu dozvoljena gradnja, nakon čega se za sve dodatno možete obratiti svojoj opštini.

Struja, voda, gas - priključci koji po savetima naratora moraju biti jako blizu mestu na kom će nići kuća, jer bi u drugačijem slučaju sve mnogo više koštalo, tj. ako isti budu previše fizički udaljeni od kuće.

biznis.kurir.rs/TikTok

Bonus video:

08:46

TATA, KAD ĆEMO DA IMAMO NAŠU KUĆU? Denići se iz košmara ne bude od 1999. Žive u baraki, plac imaju, ALI NE I DOM: Biće, ako Bog da

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track