LEPE VESTI ZA PENZIONERE: Danas najvećem broju primalaca penzija pristiže novac na račune, proverite da li su vam već legle pare!
Foto: Ana Paunković, Shutterstock

isplata

LEPE VESTI ZA PENZIONERE: Danas najvećem broju primalaca penzija pristiže novac na račune, proverite da li su vam već legle pare!

Penzioner -

Aprilske penzije nastavljaju da se isplaćuju danas, 10. maja. Novčana sredstva stižu za najbrojniju grupu penzionera, i to one iz kategorije zaposlenih.

Na spisku Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, koji je u martu brojao 1,65 miliona penzionera, najveći je broj onih iz kategorije zaposlenih, odnosno 1,4 miliona, što čini 85 odsto od ukupnog zbira penzionera.

Budući da su nas početkom maja dočekali vezani praznici, isplata aprilskih penzija je počela nešto kasnije.

srpski dinar, dinari, novac, pare
foto: Shutterstock

S obzirom na to, penzioneri u oblasti samostalne delatnosti primili su isplatu 7. maja, dok su 8. maja vojni i poljoprivredni penzioneri dobili uplatu na svoje tekuće račune. Najbrojnija grupa primalaca penzija isplatu dobija danas, 10. maja.

Takođe, oni koji su odabrali da svoje penzije primaju na kućne adrese ili na šalterima pošta, moći će da ih preuzmu 13. maja.

Podsećamo, prosečna penzija za treći mesec u 2024. godini iznosila je 45.739 dinara.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track