ZNAM DA JE MNOGIMA ŽAO ALI MOJ MUŽ SE RADUJE Frizerka Mica posle 43 godine radnog staža odlazi u penziju! Muškarci iz Užica TUGUJU
Foto: Beta/Dragan Gojić

ZNAM DA JE MNOGIMA ŽAO ALI MOJ MUŽ SE RADUJE Frizerka Mica posle 43 godine radnog staža odlazi u penziju! Muškarci iz Užica TUGUJU

Penzioner -

Užičanka Milena Radojičić Mica sa punih 65 godina života i 43 godine radnog staža otišla je u penziju! Nije ni doktorka ni profesorka, ali su brojne generacije za ove četiri decenije prošle kroz njen frizerski salon pa im je njena penzija teško pala.

O tome da Mica više nikoga ne šiša i da ostavlja makaze, pisao je i užički portal! Uz čestitke da lepo provede penzionerske dane, putem ovog portala stigle su joj i poruke od supruga mušterija kojima je "radila o glavi".

- Divna i prelepa žena, puna strpljenja i pozitivne energije. Moj muž se šišao kod Mice preko 20 godina! Za to vreme je sve promenio, ali frizerku nikad. A onda je nastavila da šiša i naše sinove. Mico, uživaj u zasluženom odmoru. Sve najbolje! - poručila joj je sugrađanka Nevena, a jedan Branko javno je priznao da ga niko nikada nije bolje ošišao od Mice.

Uz osmeh, lepa frizerka Mica, potvrđuje da je došlo i to vreme da vrata salona zatvori.

- Počela sam u istoj ulici u jednoj društvenoj firmi, kao muški frizer odmah posle završene Škole učenika u privredi, pre 43 godine. Eto, sticajem okolnosti, u istoj ulici sam, samo malo dalje, i završila karijeru - smeje se Mica.

Prijaju joj svi ti lepi komentari i kaže da je to takva profesija u kojoj čovek mora da zna kako da se postavi prema ljudima, da sa njima o svemu može da priča, da čuva njihove tajne a i da pazi da izađu zadovoljni kako su ošišani.

Poslednjeg radnog dana iznenadili su je unučići, doneli su joj buket cveća i tortu.

- Ne mogu vam opisati kako sam se osećala. Prosto nekako nedefinisano, i uzbuđenje, i praznina...Kažu mi ljudi da to nije čudno kad je o važnim događajima reč.

- Svi me pitaju ko će sad tamo da radi. Ne znam! Ja sam svoje završila. Znam da je mnogima žao, ali moj muž se raduje. Njega nikad nisam stigla da ošišam kad je hteo, uvek neka gužva, "ajd` s tobom ću lako", stalno sam mu to govorila, jer nije imao protekciju. E sad sam kod kuće u Užicu i imaću vremena - šali se Mica.

Ostatak leta provešće i u društvu dece i unučića. Mica ima ćerku i sinove blizance i od njih petoro unučadi.

(Kurir.rs/Informer/Užice oglasna tabla)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track