Wireless Media Group kao jedan od lidera u održivom poslovanju organizovala je konferenciju pod nazivom "Budućnost poslovanja - Primena ESG kriterijuma“, u okviru višegodišnjeg serijala konferencija “Re-set Summit”, uz institucionalnu podršku Ministarstva zaštite životne sredine, Privredne komore Srbije, kao i podršku partnera WMG fondacije.

Na ovom događaju brojni istaknuti panelisti razmenili znanja i iskustava o implementaciji ESG standarda - koji usklađuje poslovanje sa konceptima održivog razvoja u oblastima životne sredine, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja u poslovne strategije.

Sequence 01.01_46_06_04.Still004.jpg
Kurir Televizija 

Mediji pokreću teme, edukuju, inspirišu... Mi kao kompanija upravo to radimo. Kroz medijski portfolio promovišemo primere dobre prakse i omogućavamo dijalog - istakla je Irena Petrović, direktorka WMG fondacije.

Predsednica UN Globalnog dogovora i direktorka održivog poslovanja Delta Holdin-a rekla je:

- Svi poslovni partneri, banke i investitori očkeuju konkretne podatke od kompanije o tome kako se odnose prema životnoj sredini, kako sprečavaju negativne uticaje na klimatske promene, kakvi su uslovi rada u kompaniji

Kurir televizija "Ako preduzeće želi da uspe, moraće da se prilagodi!" Wireless Media Group održala konferenciju "Budućnost poslovanja - Primena ESG kriterijuma"

Ambasadorka Kraljevine Norveške, Kristin Melsom, rekla je da je sagledavanje ekoloških faktora jedini način za brend da bude uspešan među generacijama Milenijalaca i generacije Zed:

Sequence 01.01_45_02_20.Still005.jpg
Kurir Televizija 

 - Kritičari označe ESG kao "probuđeni kapitalizam", sugreišući da je to alat za kompanije da poboljšaju svoj odnos sa javnošću kako bi delovali brižnije. Međutim, preduzeća koja žele da uspeju, moraju se uskladiti sa vladajućim vrednostima, koje se menjaju. Podaci pokazuju da mlađe generacije znatno skolije da podrže brendove koje podržavaju progresivna uverenja.

Takođe, državna sekretarka Ministarstva zaštita životne sredine, Sandra Dokić, otkrila je da se velika sredstva ulažu baš u ovu svrhu.

- Svake godine izdvajamo znatna sredstva, najviše za podržavanje jedinica lokalnih samouprava. Mi podržavamo mala i srednja preduzeća, tako što otvaramo konkurse, oni se javljaju sa svojim inovativni idejama, dobijaju stručne timove koji ih vode kroz proces, i vidimo da li projektna ideja ima potencijala da se finansira - rekla je Dokić.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

 Bonus video:

Kurir televizija "ODRŽIVA REŠENJA ZA SRBIJU PITANJA SU PRIORITETA!" Ambasador Norveške: Grube procene kažu da je potrebno uložiti 30 milijardi evra