Uspešno održana konferencija "EKOSOP- Misli zeleno" Čepom do osmeha
Foto: Promo

Uspešno održana konferencija "EKOSOP- Misli zeleno" Čepom do osmeha

Održiva budućnost -

Izuzetno nam je zadovoljstvo da Vas obavestimo da je u organizaciji Humanitarno-ekološke organizacije "Čepom do osmeha" danas, u petak, 22.12.2023.godine u Kancelariji za saradnju sa civilnim društvom Grada Novog Sada uspešno održana peta po redu konferencija "EKOSOP- Misli zeleno".

Posle uvodnog dela, gde je prisutne pozdravila predsednica udruženja Vanja Petković- doktorand zaštite životne sredine, svečano je uručeno 83. pomagalo humanitarne akcije „Čepom do osmeha“. Perkins Brajeva pisaća mašina je uručena slepoj devojčici Evi Ljubenović. Ovom dirljivom događaju prisustvovali su i Evini vršnjaci, učenici I-5 sa nastavnicom Draganom Samardžijom, kao i učenici V-4, koji su napisali knjigu pesama i sva sredstva od prodaje donirali za kupovinu pomagala. „Iako se udruženje susreće sa velikim izazovom, padom cene otkupa plastičnog čepa, bilansi uspeha nam nisu presudni i nisu nas sprečili da nastavimo do cilja i obezbedimo pomagalo i dečiji osmeh“, istakla je predsednica udruženja, Vanja Petković.

1 / 5 Foto: Promo

Na ovogodišnjoj konferenciji, o zanimljivoj temi ekološkog fandreijizinga su diskutovali poznati eksperti dajući svoje mišljenje iz različitih stručnih oblasti. Panelisti su bili Dejan Pataki, direktor marketing agencije „Retro digital“, Marko Mazalica, predsednik udruženja „Novosadska biciklistička inicijativa“, Milan Krilović, licencirani posrednik u rešavanju sporova- medijator, trener za obuku medijatora, Jan Janać, direktor kompanije „Respect“, Boriša Petković, jedan od osnivača humanitarno ekološkog udruženja „Čepom do osmeha“. Fandreijizing, veliki izazov, jedno od rešenja održivosti na konferenciji „EKOSOP-Misli zeleno“ posmatrano je na način kako privredu kroz organizacije civilnog društva uključiti u zaštitu životne sredine, jer čista sredina je zajednički interes svih nas. Svi smo mi na istom zadatku ka istom cilju za bolje sutra i u tome nas već godinama kontinuirano podržava Gradska uprava za privredu Grada Novog Sada. Zahvaljujemo se domaćinima iz Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Novog Sada. Organizacija se potrudila da i ove godine obraduje sve prisutne poklonima od prijatelja udruženja, kompanije Garnier i dm drogeria markt. Za osveženje gostiju pobrinula se Trpeza Ketering.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja