"STVARI SU SE VEOMA PROMENILE U POSLEDNJIH 20 GODINA" Panelisti konferencije AMG: Energetici danas moramo pažljivije pristupati
Foto: Nenad Kostić

re-set summit 2023

"STVARI SU SE VEOMA PROMENILE U POSLEDNJIH 20 GODINA" Panelisti konferencije AMG: Energetici danas moramo pažljivije pristupati

Održiva budućnost -

Druga konferencija AMG pod nazivom “NACIONALNI INTEGRISANI ENERGETSKI I KLIMATSKI PLAN” u okviru Re-set samita 2023 donela je diskusiju na temu održivog razvoja.

Novinarka KurirTV Ivana Jovanović od svojih sagovornika potražila je odgovore na pitanja koje su glavne teme agende drugog dana.

Danijela Božanić
foto: Kurir TV

- Priča o energetici šta nas očekuje i šta želimo je jako bitna. Da li postoji neka svest i znanje o apsektima energetike i našeg ponašanja, postoji neki nivo. Svakako je viši nego pre 20 godina, ali postoji poprilični disbalans u znanju i onoga što je potrebno učiniti urgentno - kaže Danijela Božanić, direktor Climate Action Consulting.

Dejan Ivezić
foto: Kurir TV

- Stvari su se zaista promenile u odnosu na period pre desetak godina. Neka se pričalo o zadovoljenju industrije, a danas je energija mnogo više od toga jer moramo pristupati mnogo pažljivije, vodeći računa o životnoj sredini i uticaju na klimu. Zato danas pričamo o novim gorivima, nuklearnoj energiji, vodoniku - kaže dr Dejan Ivezić, redovni profesor Rudarsko-geološkog fakulteta na Univerzitetu u Beogradu.

04:03

STVARI SU SE VEOMA PROMENILE U POSLEDNJIH 20 GODINA Panelisti konferencije AMG: Energetici danas moramo pažljivije pristupati

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track