Lozničani će od narednog meseca morati da izdvoje više novca za parkiranje svojih automobila pošto su na poslednjoj sednici Skupštine grada odbornici usvojili zahtev JP ‘’Parking servis’’ za korekciju cena ove usluge.

Promena se odnosi na cene u crvenoj i plavoj zoni, stanarske karte kao i mesečnu rezervaciju parking mesta. Prema novoj odluci u crvenoj zoni nalazi se 363 parking mesta, umesto dosadašnjih 145, dok je plava sa 1.468 smanjena na 1.331 mesto, s tim da je ukupan broj mesta za parkiranje obuhvaćenih naplatom 1.694. Povećanjem cena, koje će važiti od 18. novembra, gde sat u crvenoj zoni sa 46 ide na 54 dinara, sa PDV, a u plavoj će umesto 30 koštati 40, kao i prelaskom određenog broja ulica iz plave u crvenu zonu planirano je uvećanje prihoda u poslednjem kvartalu godine za 1,7 miliona dinara, navode u ‘’Parking servisu’’. Stanarska karta koja je do sada koštala 360 dinara, će u prvoj zoni za mesec dana biti 550, drugoj 480, a trećoj zoni 400 dinara.

Ona se i dalje može kupiti samo jedna po stanu, nema vremensko ograničenje tokom dana, a ne može se izdati na kraći period od mesec dana. Po novom cenovniku će rezevisanje mesta u drugoj zoni za mesec dana iznositi 8.400, a trećoj 4.200 dinara. Od jula je za vlasnike četvorotočkaša, prema odluci o javnim parkiralištima na teritoriji Grada Loznice, u crvenoj zoni najduže neprekidno parkiranje ograničeno na 120 minuta, a posle isteka toga vremena korisnik je obavezan da ukloni vozilo na vreme koje ne može biti kraće od dva sata. Naplata parkiranja obavlja se svakim radnim danom od 7 do 21 čas, a subotom od 7 do 14 časova. Besplatno je parkiranje nedeljom, državnim i verskim praznicima koji su neradni u skladu sa propisima.

Javnim parkiralištima u Loznici podeljena su u tri zone, crvenu, plavu i zelenu, a grad je prepun automobila i nije lako naći slobodno parking mesto.

Kurir.rs/T. Ilić