Egipat je jedna od najpopularnijih destinacija za odlazak na odmor, kako Srbima, tako i ljudima širom sveta. Ali, pre nego što odete tamo, treba da znate da mogu da vas sačekaju razni pokušaji prevare za novac, iako sve deluje dobronamerno.

Anastasija je na svom TikTok profilu podelila sa svojim pratiocima šta je ono što je primetila da u ovom letovalištu masovno rade, a da nemate izbora, osim da im platite.

- Da li ste znali da je minimalac u Egiptu do maja 2024. godine bio 65 evra? Loš životni standard je i dalje problem, pa je prevara za turiste sve više. Ovo su neke od njih koje sam primetila; Nepostojeće ulaznice - na turističkim mestima možete naići na ljude u uniformama koji vam prodaju lažne ulaznice. Sledeće je jahanje kamila, zbog čega često pokušavaju da naplate više, tako što vas ostave nasred puta dok ne platite dodatno. Čak i za pomoć prilikom prelaska ulice, budući da je saobraćaj nemoguć, traže da im date novac za to. Isto tako i fotografisanje - pitaju vas da li želite zajedničku sliku, a onda vam ne vrate telefon ili traže novac da bi ga vratili - objasnila je TikTokerka.

Korisnici ove društvene mreže bili su saglasni sa njom da su ovakve prevare veoma česte i da zbog toga treba da otvorite četvoro očiju.

BiznisKurir/TikTok