U marketima širom Srbije jedan relativno novi artikal krenuo je da privlači pažnju potrošačima, a radi se o jajima sa selenom.

Ono što je još zanimljivije, ovaj proizvod se našao u kategoriji jeftinijih u svojoj kategoriji, a u proseku košta oko 60 dinara manje od ostalih pakovanja (uzimajući u obzir ona od 10 komada).

Mirjana Đukić, redovni profesor Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, za Biznis Kurir je objasnila da kupci nemaju nikakvog razloga za strah, te da je manja cena ovog proizvoda u suštini posledica toga da mušterije nisu u potpunosti upoznate sa istim.

jaja-6.jpg
Profimedia 

- Jaja sa dodatkom selena su proizvedena na istri način kao i obična, jer se selen dodaje redovnoj ishrani koka nosilja kao jedan procenat premiksa, koji se meša sa kukuruznom prekrupom. Cena u marketima im je niža najviše zbog toga što ljudi nisu upućeni u to o kakvom se sastojku u suštini radi – kaže ona za naš portal.

Profesorka pojašnjava da ova jaja nisu ni po čemu drugačija od običnih, a da dodatak selena svakako ne može da našteti nečijem zdravlju, s obzirom da usled prehlade bolesne osobe u sebe unose i dodatke cinka, magnezijuma i tome slično.

Ona pak napominje da kupci moraju da obrate pažnju na rok upotrebe jaja, jer ista na policama u marktetima mogu da budu najviše 28 dana, te da i u slučaju jaja sa selenom situacija nije drugačija, pa je poželjno ne preskočiti taj postupak prilikom kupovine.

biznis.kurir.rs