HRVATI MORALI DA POVUKU RUČNU: Cene na ovom letovalištu niže nego u Beogradu - Turisti masovno preporučuju baš ovo mesto!
Foto: Shutterstock

HRVATI MORALI DA POVUKU RUČNU: Cene na ovom letovalištu niže nego u Beogradu - Turisti masovno preporučuju baš ovo mesto!

Novčanik -

Opuštanje uz obalu Jadranskog mora, uz šum talasa i miris borova definitivno je ono što asocira na Vela Luku koja se nalazi na ostrvu Korčula u Hrvatskoj. Ipak, ovaj "raj" ne nudi samo prirodne lepote, već i povoljne cene koje su definitivno neočekivane.

Naime, kako nam je izvor sa lica mesta javio, u kafiću koji se nalazi tik pored mora kafu možete popiti za svega 1.50 evra, odnosno 176 dinara.

Na računu koji nam je prosleđen, može se uočiti da su naručene četiri espreso kafe, a ukupna cena iznosila je svega šest evra, odnosno 703 dinara.

srpski dinar, dinari, novac, pare
foto: Shutterstock

"Jeftinije nego u Beogradu", definitivno je prva misao koja se "javlja" pri pogledu na račun, što je dodatno iznenađujuće ako se osvrnemo na trenutno stanje u Hrvatskoj.

Visoke cene prostrane su po celoj Hrvatskoj što je dovelo do smanjenog broja turista, a i oni koji su odlučili da dođu, najradije sami spremaju hranu u apartmanima, kako bi uštedeli novac.

Upravo zbog ovoga, cena kafe od 176 dinara, koju ćete ispijati dok uživate u pogledu na talase definitivno predstavlja "malu nadu" da će se cene kod komšija napokon smanjiti.

BiznisKurir/Telegraf Biznis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja