Ručak u jednom restoranu u Vladičinom Hanu za dvoje uz iće i piće košta već od 2.200 dinara.

Sezona godišnjih odmora je u toku i mnogi naši građani na društvenim mrežama uveliko objavljuju fotografije cenovnika iz restorana i kafića iz raznih predela naše zemlje pa i inostranstva.

Upravo su cene u ugostiteljskim objektima predmet polemike na mrežama pa je tako fotografija obroka iz ugostiteljskog objekta na jugu Srbije pokrenula lavinu komentara na društvenoj mreži X.

- Prvenac i ja svratili u Vladičin han da ručamo. Dve kugle kajmaka, porcija odličnog sira, porcija preukusnog paradajza sa lukom, 10 ćevapa na kajmaku, pljeska od 10 takođe na kajmaku, dvije vruće lepinje, neskafa i kola - 2.200 dinara. Pa vi vidite koliko nas deru u Beogradu- napisao je autor objave.

novac-u-rukama.jpg
Shutterstock 

Sudeći po reakcijama mnogi su bili oduševljeni iznosima. Ostali su se raspitivali gde se nalazi restoran jer bi u tom kraju rado svratili ako putuju negde preko grane.

Neki su pokušali i da objasne otkud visoke cene u prestonici u kafana i restoranima te su kao jedan od mogućih razloga naveli cene zakupa lokala koje su u Beogradu drastično više no u Vladičinom Hanu.

Autor objave je dodao i fotografiju cenovnika.

Cenovnik

  • ćevap 10 komada 200 grama 400
  • ćevap na kajmaku 350 grama 520 dinara
  • pljeskavica 125 grama 150
  • pljeskavica gurmanska 300 grama 400
  • pljeskavica sa spržom 400
  • svinjski ražnjići 700
  • džigerica u skrami 500
  • bela vešalica 400 gr 700
  • kajmak 50 gr 120
  • pileća čorba 250 grama 250
  • teleća čorba 300
  • pohovani kačkavalj 400
  • omlet sa pečurkama tri jaja 250
  • kajgana 200

* Iznosi su u dinarima

Poređenja radi jedan od korisnika naveo je kolike su cene u okolini Beograda.

- Kod nas na 40 km od Beograda dve kugle kajmaka 300 dinara, ćevapi 850 dinara, paradajiz luk iz našeg plastenika 300 dinara, pljeskavica 600 dinara lepinke vruće 180, nes 220 gazirani sok 160, ukupno 2.310 dinara.