BOROVNICI PADA CENA! Kupci ostali šokirani kad su posetili pijacu u Beogradu, a u marketima skroz druga priča! Ništa im nije jasno
Foto: Shutterstock

BOROVNICI PADA CENA! Kupci ostali šokirani kad su posetili pijacu u Beogradu, a u marketima skroz druga priča! Ništa im nije jasno

Novčanik -

Na Bajlonijevoj pijaci u Beogradu, jednoj od najpoznatijih u glavnom gradu Srbije, cene voća variraju u skladu sa sezonom i ponudom. Trenutno, borovnice su među najtraženijim voćem, a na ovim mestima koštaju 400 dinara.

Ova cena iznenadila je mnoge posetioce ovog popularnog mesta za kupovinu svežeg voća i povrća, pošto se u marketima 100 grama i dalje na akciji prodaje po 100 dinara!

- Skoro je bila potpuno drugačija cena, iznenadila sam se danas kad sam videla da su 400 dinara - priča Beograđanka Ljilja.

zarada, zemljište, borovnica, novac
foto: Shutterstock

Pored njih, ostale popularne vrste voća, takođe, imaju različite cene. Na primer, kajsije se prodaju po ceni od 250 do 300 dinara po kilogramu, dok maline drže cenu od 1.000 dinara.

Kupci na Bajlonijevoj pijaci imaju priliku da biraju između svežeg domaćeg voća, koje često dolazi direktno sa plantaža prodavaca, obezbeđujući svežinu i kvalitet.

Tako, našle su se i breskve u obliku smokve, koje koštaju 450 dinara, dok su obične između 150 i 200, šljive su, takođe, 200, a tek pridošle lubenice 80 dinara.

Iako su cene voća na Bajlonijevoj pijaci nešto više u odnosu na supermarkete, kupci često preferiraju kupovinu na tezgama zbog kvaliteta, svežine i podrške lokalnim proizvođačima.

BiznisKurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track