2 KILE KROMPIRA KOŠTA SKORO KAO KILO MESA, A KVALITET NIKAKAV Cene u marketima eksplodirale, evo kakvo je stanje sa drugim povrćem
Foto: Shutterstock

2 KILE KROMPIRA KOŠTA SKORO KAO KILO MESA, A KVALITET NIKAKAV Cene u marketima eksplodirale, evo kakvo je stanje sa drugim povrćem

Novčanik -

Krompir je poskupeo i prethodnih meseci u Nemačkoj, a izuzetak nije ni ovaj mesec s rastom cene od 5,01 odsto.

Vreća krompira od dva kilograma trenutno košta 4,19 evra. Krompir koji je nedavno koštao oko 2,59 evra sada košta gotovo četiri evra u skoro svim nemačkim prodavnicama. Drastični rast cene krompira prati i lošiji kvalitet, primetili su kupci.

Mediji navode kako je neznatno poskupela i gotova pica za 1,45 odsto, prenosi Feniks magazin.

krompir
foto: Printscreen/RTS

Padaju cene zelene salate i paprike

Međutim, pad cene vidljiv je kod zelene salate. Dok je glavica zelene salate u prošloj anketi koštala 1,25 evra, ovog meseca cena je bila 1,19 evra. To odgovara padu od 4,8 odsto.

U međuvremenu su cene paprike još značajnije pale. U odnosu na prethodni mesec cena 500 grama mešavine paprike pala je za 6,92 odsto. Inače su ostale namirnice ostale stabilne.

Uporedite li proizvode koji su bili dostupni krajem maja i sada, kupovinu koju je na kasi supermarketa kupac plaćao 83,78 evra, kupac sada plaća 83,79 evra.

Radi se, dakle, o razlici od jednog centa.

BiznisKurir/BIZPortal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track