NA OVIM MESTIMA NIJE ISPLATIVO BORAVITI BEZ DEBELIH PRIMANJA: Lista 10 najskupljih gradova na svetu u 2024. godini
Foto: Shutterstock

analizirano mnogo faktora

NA OVIM MESTIMA NIJE ISPLATIVO BORAVITI BEZ DEBELIH PRIMANJA: Lista 10 najskupljih gradova na svetu u 2024. godini

Novčanik -

Lista je napravljena analizirajući mnogo faktora, a troškovi života su visoko na listi. Ali koji međunarodni grad je najskuplji na svetu za preseljenje?

Hong Kong je ponovo preuzeo titulu najskupljeg grada za radnike iz inostranstva u Mercerovom istraživanju troškova života za 2024, koje je objavljeno u ponedeljak, prenosi CNN.

Taj azijski grad, koji je takođe bio na vrhu godišnje liste 2022. i 2023. godine, sledi Singapur koji se našao na drugom mestu.

Hong Kong
foto: Shutterstock

Veći deo liste najskupljih gradova za život zauzeli su švajcarski gradovi – Cirih, Ženeva, Bazel i Bern koji su zauzeli treće, četvrto, peto i šesto mesto.

Izveštaj je ispitao 226 gradova na osnovu uporednih troškova za preko 200 artikala na svakoj lokaciji, uključujući prevoz, hranu, odeću, potrepštine za domaćinstvo i zabavu.

Njujork je bio najskuplji grad u SAD, zauzevši sedmo mesto, dok je glavni grad Velike Britanije, London, koji je prošle godine bio na 17. mestu, skočio na osmo mesto. Nasau, Bahami je zauzeo deveto mesto, a Los Anđeles je zaokružio prvih 10.

Prema izveštaju, skupo stambeno tržište i povećani troškovi prevoza, robe i usluga su među razlozima zbog kojih su troškovi života u ovim gradovima posebno visoki.

biznis.kurir.rs/N1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja