JEFTINIJE OD CRNE GORE I HRVATSKE, A NALAZI SE NA 500 KM OD BEOGRADA: Srbi masovno odlaze ovde na letovanje, a cene su bagatela
Foto: Turistički ured Neum

počela sezona

JEFTINIJE OD CRNE GORE I HRVATSKE, A NALAZI SE NA 500 KM OD BEOGRADA: Srbi masovno odlaze ovde na letovanje, a cene su bagatela

Novčanik -

Na manje od 500 kilometara od Beograda u Bosni i Hercegovini na Jadranskom moru nalazi se popularno letovalište Neum gde su naši građani masovno odlazili za vreme korone, a do njega se stiže za manje od osam sati vožnje.

Prednost ovog letovališta je što je od Dubrovnika udaljeno 70 kilometara, od Mostara isto toliko te tursti koji ga posećuju neretko odlaze i u obilazak ovih mesta.

Ono što privlači turiste u ovom mestu je svakako veliki broj hotela, apartmana, ugostiteljskih objekata, a još bitnije od svega toga su naravno cene koje su dosta niže u odnosu na komšiluk - Crnu Goru i Hrvatsku.

Cene smeštaja jessu porasle u odnosu na minulu sezonu do 10 odsto, skočile su i cene hrane i pića u kafićima i restoranima, ali i pored toga ovo letovalište na prostorima bivše Jugosčavije masovno privlači turiste sa Balkana pa i Evrope.

Neum, plaža
foto: Profimedia

Ove sezone hotelski smeštaj za dve osobe polupansion košta oko 60 evra po danu. Turisti koji su posećivali ovo mesto tvrde da su cene trostruko jeftinije u odnosu na Dubrovnik.

Što se tiče apartmana i vila iznosi su još povoljniji. Dve osobe u junu mogu da borave u ovom tipu smeštaja deset dana za 40.000 dinara maksimalno 70.000 dinara. Jedno noćenje stoji već od 3.000 dinara bez doručka. Poređenja radi smeštaj na Zlatiboru po noći u apartmanu ove godine je koštao od 40 evra pa naviše bez doručka. Komplet ležaljki sa suncobranom u ovom mestu košta već od pet evra.

Neum
foto: Youtube Printscreen

Kako su turisti ranije govorili u jeku sezone u Neumu boravi oko 20.000 ljudi, a zbog sve većeg broja gostiju, izražen je problemom nedostatka plažnog prostora, zbog čega se radi na proširenju.

Omiljene plaže turista

  • Mimoza;
  • Jazina;
  • Zenit;
  • Neum;
  • Feral beach.

Turistička sezona počela je 1. maja, a kapaciteti smeštaja su uglavnom popunjeni.

Bonus video:

07:29

ALEKSANDAR SENIČIĆ O LETOVANJU SRBA I NAJATRAKTIVNIJIM DESTINACIJAMA ZA LETOVANJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja