U GRAD KOJI SRBI RADO POSEĆUJU OD SADA NEMA ULASKA BEZ 5 €: Onaj koga uhvate bez karte rizikuje mnogo veću kaznu
Foto: Shutterstock

Čuvena destinacija

U GRAD KOJI SRBI RADO POSEĆUJU OD SADA NEMA ULASKA BEZ 5 €: Onaj koga uhvate bez karte rizikuje mnogo veću kaznu

Novčanik -

Od ove nedelje turistima koji posećuju Veneciju za taj dan biće naplaćena naknada. Grad uvodi naknadu od pet evra za izletnike od ovog četvrtka (25. aprila), koji je državni praznik u Italiji.

Čuvena destinacija uvodi ovo pravilo u nastojanju da se bori protiv prekomernog turizma.

U početku će karte biti potrebne samo određenim danima tokom 2024. godine, a to su uglavnom vikendi u proleće i leto kada je broj posetilaca najveći.

Venecija
foto: Shutterstock

Posetioci će moći da kupe ulaznice od pet evra i preuzmu QR kod na svoje telefone. To će zatim proveravati inspektori nasumičnim proverama na licu mesta, posebno u oblastima u koje će posetioci stizati, kao što je železnička stanica Santa Lucija.

Oni koji nemaju kartu moraće da je kupe po dolasku, ali ako vas uhvate bez nje, možete da rizikujete kaznu od 50 do 300 evra.

Naknada za pristup Veneciji važi samo za dnevne posetioce koji ulaze u stari grad između 8.30 i 16.00 časova. Posetioci za noćenje su izuzeti iz ove platne šeme jer već plaćaju boravišnu taksu od jednog do pet evra po noći. Naknada se ne odnosi na decu mlađu od 14 godina, kao i na stanare, vlasnike kuća, studente i radnike.

(Kurir.rs/Yahoo news/preveo: R.V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track