"OD 41.700 DINARA MESEČNO, UŠTEDIM 200.000 GODIŠNJE" Gospođa se javila u emisiju, voditeljka JOVANA GRGUREVIĆ OSTALA U NEVERICI
Foto: Kurir televizija

kurir televizija

"OD 41.700 DINARA MESEČNO, UŠTEDIM 200.000 GODIŠNJE" Gospođa se javila u emisiju, voditeljka JOVANA GRGUREVIĆ OSTALA U NEVERICI

Novčanik -

U emisiji "Ni pet, ni šest" gostovali su stručnjaci u oblastima investicija, ekonomije i bankarsta, a to su bili Vladimir Đukanović, Nemanja Antić i Vladimir Vasić.

Usred priče o potrošačkoj korpi i novcu koji se zarađuje u našoj zemlji, jedna gospođa se javila uživo u emisiju.

Novac, štednja, Kasica Prasica, Ušteđevina
foto: Shutter

- Javljam se povodom ušteđevine i tačno se slažem sa vašim gostima da svako ko želi, može da uštedi. Ako ja, sa 41.700 dinara penzije, jeste da živim u svojoj kući, ali u proseku uštedim oko 20.000 dinara na mesečnom nivou. Da, vrlo je moguće - započela je baka putem telefonske slušalice, na šta je voditeljka rekla da je to nemoguće, a jedan od gostiju ju je razuverio da je to i te kako moguće.

Potom je baka nastavila sa svojom taktikom budžetiranja:

- Kao što kaže gospodin, ne kupuje se markirana roba, ne kupuje se ne znam koje meso, već kupiš osnovno za mesec dana, sve to zapišeš, platiš račune, lekove. Prošle godine mi je bila manja penzija, sada je 41.700 dinara, a ja sam za godinu dana uštedela 200.000 dinara. Volim da se počastim sladoledom, čokoladom, umem da napravim pitu, kore, krofne. Dakle, sve racionalno, sve se zapisuje.

Potom je Vladimir Đukanović komentarisao reči ljupke gospođe:

02:08

POZIV USRED EMISIJE Od 41.700 dinara mesečno, uštedim 200.000 godišnje Voditeljka šokirana strategijom bake: Ma šta pričate?

- Vi gospođo budžetirate. I kod mene u porodici je interesantno da ljudi koji su bili jako dobri sa novce, bile su upravo žene. Dakle, majka i baka. Bio sam u sličnoj emisiji, i voditeljka je govorila kako ne može neke stvari, a odmah sam je pitao gde kupuje meso. Zašto ne odete kao moja baba u selo, kupite jednu svinju i pola teleta. Tako ćete mnogo uštedeti. Ta voditeljka mi je dala neki odgovor, ali moja baba je tako radila. Ustajala je u pet ujutru, radila u fabrici, pa opet sve to, ali je bila jako racionalna, sve je gledala i štedela. Mi smo imali dva zamrzivača, jedan običan, a jedan sandučar. U jednom je stajala ta svinja i pola teleta. Mi to više ne radimo jer živimo drugačijim životom, a hoćemo isti standard.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

02:02

STRUČNJAK OTKRIVA DA LI SE POMOĆU PAMETNIH BROJILA MOŽE UŠTEDETI STRUJA: Omogćavaju dvosmerno merenje i precizniji su!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track