AMERIČKI LANAC BRZE HRANE PAO ŠIROM SVETA: Mušterije ne mogu da poručuju čuvene čizburgere i pomfrit, ne zna se u čemu je problem
Foto: Fonet

AMERIČKI LANAC BRZE HRANE PAO ŠIROM SVETA: Mušterije ne mogu da poručuju čuvene čizburgere i pomfrit, ne zna se u čemu je problem

Novčanik -

Mek Donalds ima tehničkih problema sa porudžbinama kupaca u Japanu, Velikoj Britaniji, Australiji, Novom Zelandu, Nemačkoj i Austriji, prenose strani mediji.

U Japanu je lanac brze hrane potvrdio da je došlo do "kvara sistema" i zamolio kupce da "sačekaju neko vreme" da se usluga vrati. Na društvenim mrežama iz različith zemalja stižu komentari o zastoju u radu američkog lanca brze hrane.

Iz Mek Donaldsa dodaju da problem nije u vezi sa sajber-bezbednošću i da rade na njegovom rešavanju.

Neki mediji su javili da je došlo do prekida rada i u Kini i Švedskoj. Objavljujući na platformi X, nekadašnjem Tviteru, Ted Anderson je rekao da je ušao u restoran u Japanu i zatekao "samo plaćanje gotovinom i osoblje koje izračunava ukupne vrednosti na papiru“.

Mekdonalds, Pomfrit
foto: Shutterstock

McDonald's u Japanu posluje sa oko 3.000 prodavnica u zemlji i poručio je da "trenutno postoji sistemski kvar".

- Izvinjavamo se zbog svih neprijatnosti koje ovo može izazvati i molimo vas da sačekate neko vreme dok se usluga ne vrati - dodali su prenosi BBC.

kurir.rs/BBC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja