POZNATI BREND PATIKA UŠAO U CRVENO: Prijavili godišnji gubitak od oko 60 miliona €: Raskinuli i saradnju sa popularnim reperom
Foto: Promo

u problemu

POZNATI BREND PATIKA UŠAO U CRVENO: Prijavili godišnji gubitak od oko 60 miliona €: Raskinuli i saradnju sa popularnim reperom

InfoBiz -

Nemački proizvođač sportske obuće i odeće Adidas objavio je u sredu rezultate za prošlu godinu iz kojih proizilazi da je kompanija zabeležila prvi godišnji gubitak od 1992. godine.

Neto gubitak Adidasa za 2023. iznosi 14 miliona evra, a gubitak od kontinuiranog poslovanja 58 miliona evra, navodi se u finansijskom izveštaju kompanije.

Adidas
foto: Profimedia

Nemačka firma je bila primorana da prekine saradnju sa reperom Ye (Kanyeom Westom) na proizvodnji patika Yeezy nakon što je kontroverzni umetnik dao niz antisemitskih izjava, prenosi CNBC.

Raskid partnerstva

Raskid ovog partnerstva je prema Adidasu doveo do gubitka od približno 500 miliona evra potencijalnih prihoda.

Kompanija je uprkos velikom gubitku od Yeezy patika i veoma konzervativnoj strategiji prodaje uspela da ostvari stalne prihode, izjavio je izvršni direktor Adidasa Bjorn Gulden, dodavši da je firma u 2023. ostvarila operativni profit od 268 miliona evra.

200 evra, evri, pare, novac
foto: Shutterstock/Amarin A

Adidas očekuje da će ove godine prodati svoje preostale Yeezy patike i vratiti se profitu, dok istovremeno prognozira da će do kraja 2024. ostvariti operativni profit od 500 miliona evra.

kurir.rs/balkans.aljazeera.net

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track