OVO SU DVA GRADA U NEMAČKOJ U KOJIMA MOŽETE NAJVIŠE DA ZARADITE: Plate su iznad proseka, godišnja primanja idu i preko 50.000 €
Foto: Shutterstock

najveća zarada

OVO SU DVA GRADA U NEMAČKOJ U KOJIMA MOŽETE NAJVIŠE DA ZARADITE: Plate su iznad proseka, godišnja primanja idu i preko 50.000 €

Novčanik -

Kako cene iz dana u dan sve više rastu, postavlja se pitanje gde se najviše isplati da se radi. Obično ljudi traže odgovor u inostranstvu, zato smo izdvojili dva grada u Nemačkoj u kojima se najviše zarađuje, od kojih je jedan u Baden-Württembergu, a drugi u Bavarskoj.

Cene nastavljaju da rastu, a inflacija sada doseže neviđene razmere. U supermarketima i diskontima očigledno su na granici. Međutim, samo jedno se ne povećava, a to su plate za rad. Bez obzira na to, ova dva grada u Nemačkoj nude najveću zaradu.

Naravno, svako bi želeo na svoj način da zaradi najveću platu u Nemačkoj. Ali, pitanje gde možete zaraditi sav taj novac trenutno ostaje bez odgovora.

Hrvatska, plata
foto: Shutterstock, ilustracija

Izveštaj o platama u Nemačkoj, koji je nedavno objavljen na jednom poznatom portalu za zapošljavanje, možda može da vam da odgovor na to pitanje.

Jedan grad u Baden-Württembergu jasno isplaćuje najviše plate. Naravno, radi se o Štutgartu. U proseku, godišnje u ovom gradu zaradite 54.500 evra bruto.

Najveće plate u Nemačkoj

Međutim, ako tražite najveće plate u celoj Nemačkoj, onda vam savetujemo da se preselite u Minhen. U njemu se, u proseku, zaradi 56.250 evra. Štutgart je na drugom mestu u nacionalnom nadmetanju za najviše plate. Zbog toga stanovnici ovih gradova definitivno mogu da se raduju.

evri, euro, novac u rukama, novac, pare
foto: Shutterstock

Gledajući same savezne zemlje, Baden-Württemberg prednjači i kada je reč o najboljim platama.

Prema statistikama poznatog portala za zapošljavanje, ova savezna zemlja je na trećem mestu po zaradi. Trenutno više novca samo zarađuju oni koji žive u Hamburgu i Hesenu.

Istok na začelju lestvice

Savezne zemlje Mecklenburg-Zapadno Pomorje i Saska-Anhalt na začelju su kada je reč o najvećim platama u Nemačkoj. Ovde, u proseku, zaradite samo 36.500 evra godišnje.

evri
foto: AP

Jedan od razloga zašto Štutgart i Baden-Württemberg imaju najveće plate svakako je jaka automobilska industrija. I BMW i Mercedes-Benz imaju sedište u toj saveznoj zemlji, gde zapošljavaju mnogo ljudi.

kurir.rs/Fenix-magazin/SČ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track