BOJAN SA SUPRUGOM OTIŠAO NA RUČAK, A U NJIHOV RAČUN SVI GLEDAJU I NE VERUJU: Evo koliko su platili meso, pite, salate i piće
Foto: Shutterstock

BOJAN SA SUPRUGOM OTIŠAO NA RUČAK, A U NJIHOV RAČUN SVI GLEDAJU I NE VERUJU: Evo koliko su platili meso, pite, salate i piće

Novčanik -

Na podugačkom računu iz jednog restorana u Nišu našlo se meso, salata, pita, vino i rakija i sve to samo za 2.870 dinara. Upravo toliko košta ručak za dvoje na jugu Srbije.

Cene ugostiteljskih usluga od početka godine beleže konstantan rast, ali izgleda da se inflacija teško snalazi na samom jugu naše zemlje.

Tako je i u primeru jednog Bojana, koji je ručak za dvoje platio 2.870 dinara.

Za početak, da se zagreju, on i njegova supruga popili su jednu kafu koja košta 160 dinara i dunjevaču koja košta 120 dinara.

Kada je reč o salatama, odlučili su se za urnebes koji košta 320 dinara, kao i moravsku salatu po istoj ceni. Za kilogram sukane pite platili su 700 dinara.

Teleća glava košta 500 dinara, dok su za specijalitet brkin ćevap (5 komada – 450 grama) izdvojili 400 dinara Na kraju su to zalili sa pola litra Rozea, što ih je koštalo 350 dinara.

"Živimo u Beogradu, i nema šanse da u bilo kom restoranu prođete ovako. U prestonici je ručak za dvoje nezamisliv bez 4.000 dinara. U Beogradu je čaša najlošijeg vina 350 dinara, a ovde dobijete pola litre", kaže Bojan i dodaje:

"Rekao bih da nas u glavnom gradu baš deru".

Podsetimo, još jedan račun sa juga Srbije, nedavno je šokirao sve.

Za dva svinjska vrata, dve šljivovice i kajsije, ljutu papričicu,urnebes i dve lepinje u Vranju treba izdvojiti samo 1.220 dinara.

Cena lepinje po komadu je 60 dinara, jedna porcija svinjskog vrata košta 280 dinara, dok za čašicu šljivovice treba izdvojiti 90 dinara.

(Kurir.rs/Nova)

Bonus video:

07:34

ČEKOVI, DOZVOLJENI MINUS, RATE I KREDITI: Iz Efektive savetuju kako je najpametnije zadužiti se

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja