MAJKA SA DVA MALA DEČAKA MORA HITNO DA SE ISELI IZ STANA: Tužile je komšije, mora da plati čak 5.300 €, a razlog će vas šokirati!
Foto: Shutterstock

sramota

MAJKA SA DVA MALA DEČAKA MORA HITNO DA SE ISELI IZ STANA: Tužile je komšije, mora da plati čak 5.300 €, a razlog će vas šokirati!

Novčanik -

Neobičan sudski slučaj iz Beča sa tržišta nekretnina izazvao je ogromnu pažnju. Naime, radi se o jednoj majci dva dečaka, koju je tužio stariji bračni par, zbog neprestane buke koju proizvode njena deca, za šta je sud doneo odluku da moraju da se isele iz zgrade.

Ovaj stariji bračni par izneo je tvrdnje da im buka ostavlja posledice na zdravlje, jer im izaziva ubrzane otkucaje srca i bolove u stomaku.

- Par u dobi od 75 i 78 godina živi u svom stanu već oko 30 godina. Nakon podnošenja tužbe 2022. godine, mlada majka nije promenila svoje ponašanje - navodi se u odluci suda.

Grad, Migranti, Izbeglice, Dečaci, Maloletnici, Kamp, Kale, Silovani, Zlostavljani
foto: Profimedia

Iako se majka branila stavom da je sasvim normalno da su tako mala deca glasna i da galame, sud je odredio da sa svoja dva sina mora da napusti stan u roku od 14 dana, kao i da plati troškove sudskog postupka od čak 5.327 evra.

Mlada majka je kritikovala presudu i istakla kako je ovo prisilno iseljenje bio ozbiljan poremećaj u životu njene dece.

- Presuda je apsolutna sramota, kako možete tako postupati protiv dvoje male dece? - pitala je majka.

Deca su morala da promene vrtić i školu, samim tim gube i prijatelje. Nadalje, majka nema načina da pronađe novi stan ili da nađe smeštaj negde drugde sa svojom decom u tako kratkom vremenskom periodu. Sudski raskid ugovora o kiriji je pravosnažan i mlada porodica se suočava s neizvesnom budućnošću.

kurir.rs/blic.rs

Prenela: T. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track