MLADI PAR GREJANJE MORA DA PLATI 5.700 EVRA! Otkrivena caka zbog koje im je stigla enormna cifra, odlučili da se žale
Ilustracija/Shutterstock, Foto: Shutterstock

MLADI PAR GREJANJE MORA DA PLATI 5.700 EVRA! Otkrivena caka zbog koje im je stigla enormna cifra, odlučili da se žale

Novčanik -

Čak 3.743 evra mlada porodica u Nemačkoj mora doplatiti za grejanje koje su potrošili u prošloj godini, i to nakon što im je Vonovia, jedna od najvećih stambenih kompaniji u Nemačkoj, ispostavila račun za 2022.

Ali, oni nisu ni jedini, isto tako je i ostalim stanarima, zbog čega su najavili ulaganje žalbe.

Iznos računa koji je stigao Miriam (33) i njenom partneru (38) iznosio je ukupno 5.767 evra, od čega je 3.743 evra doplata zbog veće potrošnje. Ipak, caka je u tome što stanari dobijaju grejanje od spoljnog pružaoca usluga.

- To su stanovi koji dobijaju grejanje od druge firme. To znači da Vonovia kupuje grejanje od spoljnog pružaoca usluga. Vanovia je, da tako kažemo, samo posrednik - objasnili su iz kompanije.

Ovu cenu analizirao je i predsednik Uruženja za iznajmljivanje u Hamburgu Rolf Bose, a ono što je njega šokiralo bila je činjeniaca što firma porodica naplaćuje 50 centi po kilovat satu.

- Naravno, treba uzeti u obzir povećane troškove grejanja poslednjih godina, ali ovakav iznos još nisam video - kazao je Bose.

- Postoje klauzule o promeni cena koje se temelje na specifičnim cenama i kretanjima na berzi - objasnio je Bose, zbog čega će stanari i uložiti žalbu na Vonovie i Vattenfall, koja je spoljni pružalac usluga.

Kurir.rs/Fenix Magazin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track